FSS spušta loptu? Obustavljen disciplinski postupak protiv Kolubare 1Foto: Vojislav Stojsavljević/Danas

Dinamika odnosa između Fudbalskog saveza Srbije i Kolubare je takva da se stvari odvijaju brzim tokom na dnevnom nivou.

U toku prepodnevnih časova izgledalo je da je FSS rešen da ide do kraja u odnosu sa Kolubarom, međutim samo par sati kasnije deluje kao da je Fudbalski savez spreman da „spusti loptu“.

Naime, Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Ivanom Nikolićem obustavila je postupak protiv kluba iz Lazarevca i stavila je van snage prethodne odluke donešene pre samo dva dana.

Ova odluka ne znači, automatski, da se Kolubara vraća u Superligu, s obzirom na to da nije žrebana jer joj je nadležna komisija oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od minimalnih 2.000, i zato što je, kako tvrde u Savezu, dostavila lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja još od kraja maja ne radi u klubu.

Pomenutu odluku donela je Komisija za licenciranje, dok je disciplinski inspektor tražio da se Kolubara izbaci u dva ranga niže takmičenje.

Disciplinska i etička komisija je suspendovala Lazarevčane ali samo dok traje postupak koji je sada obustavljen. Razlog tome jeste uvid u presudu Suda za arbitražu u sportu (CAS) u kojoj se navodi da se tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na utakmicu Kolubara – Spartak Subotica.

Za tu utakmicu Kolubara je već kažnjena, a odluku je potvrdio i sam sud u Lozani. Pošto jedan pravni subjekat ne može za isto delo biti dva puta gonjen (ukoliko je već kažnjen ili oslobođen), postupak je obustavljen.

Da li će Kolubari biti vraćena licenca, što bi značilo i da će imati mesto u Superligi, samo na dva dana do početka nove sezone, znaće se u četvrtak kada će o datom slučaju odlučivati Sud za arbitražu u sportu u Lozani, tačnije o poslednjoj žalbi Lazarevčana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari