Potpredsednik FSS potvrdio vest iz Tirane: Srbija i Albanija podnose kandidaturu za zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva, finale na nacionalnom stadionu 1Branislav Nedimović i Dragan Džajič. Foto: Srđan Stevanović/Starsport

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović potvrdio je da su Srbija i Albanija obavestili UEFA da žele zajedničko domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Fudbalski savez Albanije objavio je danas da se kandidovao za organizaciju završnog turnira Evropskog prvenstva za mlade fudbalere (U21) 2027. godine, kao i da su se obratili Fudbalskom savezu Srbije sa željom da dve federacije zajednički organizuju turnir jer Albanija nema dovoljan broj stadiona koji zadovoljavaju standarde UEFA.

„Fudbalski savez Srbije je zajedno sa Fudbalskim savezom Albanije aplicirao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade (U21) koje se održava 2027. godine. Srbija poseduje kapacitete u pogledu stadiona, trening centara i hotela, za organizaciju jednog takvog takmičenja. Ideja je da se finale Evropskog prvenstva održi u Beogradu. Detalji će biti dogovoreni prilikom čitavog ciklusa pregovora i odlučivanja. U ovom momentu imamo dva takmaca – to su Turska i Belgija”, rekao je Branislav Nedimović za Meridian sport.

On je potom otkrio i deo planova o organizaciji turnira, ukoliko UEFA prihvati zajedničku kandidaturu Srbije i Albanije.

“Ideja je da finale Evropskog prvenstva bude odigrano na novom nacionalnom stadionu, čija izgradnja je počela pre nekoliko dana u Surčinu. Utakmice grupne faze bi bile podeljene. Neke bi se igrale u Srbiji, a neke u Albaniji. Trenutno nije sve završno, ali u opticaju bi još bili stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Bačkoj Topoli i Novom Sadu“, izjavio je Branislav Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari