Fudbal u Vranju podelio naprednjake u dva tabora, a umešao se i Vučić 1

Start fudbalera Dinama u Superligi Srbije i poraz od Crvene zvezde (0:3) kao i nedeljni debi u Surdulici na „domaćem terenu“ protiv Partizana, i dalje su tema broj jedan u fudbalskoj javnosti na jugu Srbije.

Finansijska situacija u klubu koji odavno ima problema sa obezbeđivanjem sredstava za funkcionisanje u najvišem srpskom fudbalskom rangu i dalje izaziva razmenu oštrih reči na relaciji između glavnog čoveka Dinama Dragana Antića i pojedinih gradskih funkcionera.

– Lično sam preko kontakta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obezbedio 20 miliona dinara za funkcionisanje kluba, ali taj novac koji treba da nam bude isplaćen preko gradskog budžeta još uvek nije stigao na račun kluba, izjavio je novinarima Antić, koji je najavio i podršku „predsednika Srbije za izgradnju stadiona u Vranju u što kraćem roku“. Antić nastavlja da kritikuje gradske čelnike, u prvom redu većnika za sport Nenada Đorđevića.

– Za sve transakcije, pa kada je u pitanju i fudbalski klub Dinamo, postoji procedura koja mora da se poštuje. Ne vidim razloge za ovoliku nervozu i nepotrebno talasanje javnosti. Sredstva će klubu biti prebačena u okviru odluke o rebalansu gradskog budžeta, izjavio je tim povodom Đorđević, ne precizirajući o kom iznosu sredstava se radi.

Čelnik Dinama navodi da će pola od najavljene sume biti utrošeno za plaćanje starih dugova, dok će ostatak biti namenjen za normalno funkcionisanje kluba u Superligi Srbije. On navodi da je kompletne pripreme za trideset igrača u Banskom u Bugarskoj „platio iz svoga džepa“.

– Mene optužuju da sam privatizovao klub. I jesam, kada nema podrške ljudi koji su sve činili da Dinamo ne započne takmičenje u Superligi Srbije. I ja sam kao i oni član SNS, ali oni u Dinamu vide opasnost po sebe, jer su za razliku od njihovih, naši rezultati vidljivi i kroz istorijskih uspeh i plasman u Superligu, navodi Antić, koji smatra da „pojedini funkcioneri naprednjaka ne vole ni njega ni klub, što je razumljivo kada gledaju samo sebe i lične interese“.

Vranjanci u nedelju u Surdulici igraju svoj prvi meč kao domaćini protiv Partizana. Trener Vranjanaca je skeptičan u pogledu mogućnosti da „žuti“ kao što je to pre nedelju dana uradio Radnik „iznenade Beograđane, jer za to imaju motiv, ali nemaju kvalitet“.

– Kada ste opterećeni egzistencijalnim pitanjima i kada morate da vodite osim fudbalskih i druge političke bitke, onda vam uopšte nije lako, naprotiv. Partizan je apsolutni favorit ali mi očekujemo podršku naših navijača, zaključuje Antić.

Cela sezona za 3.500 dinara

Cena ulaznica za meč sa Partizanom su od 200 do 500 dinara. Dinamo je pustio u prodaju i sezonske karte za sve mečeve koje će igrati kao domaćin, a cena je od tri do 3.500 dinara. Dok ne bude završen stadion u Vranju, Dinamo će kao domaćin sve mečeve u skladu sa odlukom FSS igrati na Gradskom stadionu u Surdulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari