Fudbaleri Dinama protestuju u centru Vranja 1Foto: Facebook FK Dinamo Vranje

Nezadovoljni odnosom gradske uprave prema klubu, kome iz budžeta više meseci nije isplaćen obećani novac fudbaleri Dinama za danas u 14,30 sati najavili su protestno okupljanje u centru grada i šetnju do zgrade lokalne samouprave.

– Ne smemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci iz grada ugase klub koji se nalazi u teškoj finasijskoj situaciji jer igrači nisu primili tri meseca zarade – rekao je predsednik i trener vranjskog kluba Dragan Antić.

Za sada je, kako u klubu navode, neizvesno da li će Dinamo otputovati na meč protiv Proletera u Novi Sad koji se igra u sredu u pretposlednjem kolu Super lige Srbije. U nedelju Dinamo je u Surdulici poražen od Vojvodine rezultatom 3:1 i nalazi se sa 19 bodova na pretposlednjem mestu tabele.

Ovo je drugi put u ovoj sezoni kako fudbaleri vranjanskog superligaša organizuju proteste protiv gradskih funkcionera u prvom redu gradonačelnika Slobodana Milenkovića i većnika za sport Nenada Djordjevića, obojice iz redova SNS. Interesantno je da je i trener i predsednik kluba iz Vranja Dragan Antić takodje član naprednjaka.

Iz gradske uprave u više navrata su ukazivali na teško stanje finasija lokalnog budžeta, te da fudbalski klub ne može da računa na „veću podršku od 10 miliona od ukupno 50 koliko je budžetom predvidjeno za finasiranje sporta u Vranju“.

Fudbalski klub Dinamo je debitant u Super ligi Srbije, a zbog neispunjavanja uslova za odigravanje utakmica na Stadionu „Jumko“, koji se nalazi u fazi završnih radova na rekonstrukciji, po odluci Takmičarske komisije FSS svoje utakmice kao domaćin do sada je igrao na stadionu u Surdulici.

Očekuje se da bi klub kao domaćin, ukoliko se prebrode aktuelne finasijske poteškoće, u plej autu (sedam utakmica) kao domaćin mogao da nastupa pred svojim navijačima u Vranju.

Po osnovu kazni koje je predsedniku i treneru Dinama Draganu Antiću zbog njegovog nesportskog ponašanja izrekla discinplinska komisija FSS, klub treba da plati više od 2,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari