Fudbaleri Srbije kreću protiv aktuelnog osvajača Lige nacija, a završavaju utakmicom sa Danskom 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Pulene selektora Dragana Stojkovića očekuju po dva meča mesečno u Ligi nacija od septembra do novembra.

Reprezentacija Srbije saznala je juče da će se u elitnoj diviziji Lige nacija takmičiti sa Španijom, Danskom i Švajcarskom.

Naši najbolji fudblaeri polako su gradili imidž u ovom novom takmičenju (počelo u sezoni 2018/19).

Krenuli su sa turnejom iz C divizije, potom su se dve godine takmičili u B diviziji, izborivši se za mesto među 16 najboljih.

Srbija je nakon žreba u Nionu smeštena u grupu A4, a danas je saznala raspored utakmica u grupnoj fazi.

„Orlovi“ će 5. oktobra ugostiti Španiju, aktuelnog šampiona Lige nacija, u Beogradu, a potom će tri dana kasnije gosotvati Danskoj.

U oktobarskom „prozoru“ puleni selektora Dragana Stojkovića 12. će ugostiti Švajcarsku, a 15. će odigrati duel u Španiji.

Uvodni ciklus Dušan Tadić i saigrači zatvoriće utakmicama u Švajcarskoj (15. novembar) i kod kuće protiv Danske tri dana kasnije.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe igraće u četvrtfinalu (što je promena u odnosu na prošlu godinu) a pobednici iz tih duela naći će se na završnom turniru koji je na programu od 4. do 8.juna 2025.

Ishod Lige nacija značajan je i zbog kvalifikacija za Mundijal 2026, jer će četiri najbolje selekcije, koje nisu izborile baraž kroz kvalifikacije, igrati u njemju sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari