Futsal reprezentacija Srbije ubedljivo poražena od Ukrajine na EP 1foto (Photo by Oliver Hardt - UEFA/UEFA via Getty Images)

Futsal reprezentacija Srbije poraženi je od selekcije Ukrajine rezultatom 6:1 (4:0) u meču drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu koje se igra u Holandiji. Posle poraza od Portugala (4:2) u duelu prve runde, usledio je debakl od Ukrajine, pa ekipe selektora Dejana Majesa sada ima samo teoretske šanse za prolaz u narednu fazu.

Za četvrtfinale Srbiji će biti potrebno da Portugalija u svoja dva preostala meča ubedljivo trijumfuje nad Holandijom i Ukrajinom, a da Srbija u duelu poslednjeg kola, 28. januara u Amsterdamu, pobedi Holandiju. Tako bi se napravio krug od tri reprezentacije i o prolazu bi odlučivala gol razlika.

U utakmici sa Ukrajinom još jednom se videlo koliko Orlovima nedostaju Slobodan Rajčević i Jovan Lazarević. Pobednik je odlučen posle prvih 20 minuta kada su Ukrajinci došli do neočekivano ubedljive prednosti. S druge strane Orlovi su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je golman Čupin sjajno branio.

Srbija je primila gol iz drugog napada protivnika, kada je u drugom minutu mrežu zatresao Zvarič, da bi rival samo četiri minuta kasnije udvostručio prednost nakon autogola Vasića.

Od tog trenutka reprezentacija Srbije je imala terensku inicijativu, ali je zbog organizovane igre Ukrajinaca u odbrani bila primorana da udarcima iz daljine, uglavnom preko Ramića, pokuša da dođe do gola. Igra sa više rizika omogućila je Ukrajincima da čeka na greške protivnika i da ih kažnjava iz brzih kontra napada.

Do poluvremena Ukrajina je postigla još dva pogotka i praktično osigurala pobedu. Najpre je u 16. minutu Abakšin spretno reagovao u kaznenom prostoru i iz blizine smestio loptu u mrežu, da bi Černjavski u poslednjim trenucima ovog perioda udarcem iz daljine pogodio pogodio gol.

Srbija je u drugom poluvremenu krenula agresivnije i imala je dve velike šanse u prvih pet minuta, ali je sjajni golman Ukrajine Čupin odbranio dva zicera. Ukrajina je uspela da izdrži pritisak u uvodnim minutima nastavka i da sačuva mrežu iako je rival uputio 40 udaraca ka njihovom golu za 30 minuta igre.

U poslednjoj četvrtini meča trener Majes je povukao golmana na klupu i pokušao da sa pet igrača dođe do eventualnog preokreta. Ipak, ni to nije pomoglo da se makar smanji zaostatak jer su najpre pogotkom Zavriča, a potom i Korsuna Ukrajinci stigli do vođstva u 6:0.

Konačan rezultat postavio je Tomić, koji je u poslednjem minutu utakmice postigao počasni gol za Orlove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari