Gajić: Kovač i igrači nisu više bili pravi spoj 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije kaže da je razlaz sa osvajačem evropskog zlata bila najbolja odluka na duže staze i da je doskorašnji selektor za nju saznao još posle četvrtog mesta na poslednjem EP.

Posle neuspeha na prošlogodišnjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, šestog mesta u letnjoj Ligi nacija ovog leta i poraza u utakmici za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu prethodnog meseca, počelo je da se šuška o skorijem kraju selektorske karijere Slobodana Kovača na mestu glavnokomandujućeg u stručnom štabu muške A reprezentacije Srbije.

Pa, opet je subotnja vest o odluci Predsedništva nacionalnog Saveza da ne nastavi saradnju sa nekadašnjim strategom Irana i Slovenije digla medijsku prašinu. Pogotovo što je treneru poljske Skra teško palo to što je za svoj razlaz sa OSS „saznao od jednog igrača, a ovaj to pročitao na portalima“.

Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želeo sam da sečem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu.

Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva.

Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato. Zli pojedinci će se sami pronaći u ovome što kažem – kaže za Danas predsednik OSS, nekada i sam vrlo uspešan selektor, Zoran Gajić.

# Zbog čega je rastanak bio neminovan?

– Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu. Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj…

 

 

Opširnije u štampanom izdanju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.