Garnaćo veličao Onanu emotikonom gorile; navijači ga napali, ali Kamerunac ne misli kao većina 1EPA-EFE/Peter Powell

Mladi Argentinac suočava se sa optužbama za rasizam i to samo par dana nakon što je bio na meti kritika zato što je izrovao belu tačku pre nego što je Džordan Larson šutirao penal u poslednjim sekundama utakmice sa Kopenhagenom. Šut Šveđanina Andre Onana je odbranio, a Garnaćo „pobrkao lončiće“.

U želji da uveliča potez saigrača, koji je odbranio jedanaesterac u sedmom minutu nadoknade i time omogućio Junajtedu da pobedi (1:0) u Ligi šampiona Garnaćo je na društvene mreže postavio fotografiju kojom je želeo da pokaže ko je junak meča, ali je ujedno stavio i emotikone koji simbolizuju gorilu.

Fotografija je obrisana posle nepunih 15 minuta, međutim, mladi Argentinac se odmah našao pod istragom Fudbalske asocijacije Engleske jer je prekršio pravilnik.

Ne želeći da dodanto zakomplikuje situaciju u kojoj se našao njegov saigrač, Onana se oglasio na društvenim mrežama tim povodom.

– Ljudi ne mogu da kažu u moje ime zbog čega ću da budem uvređen. Znam tačno šta je Garnaćo mislio svojom porukom – snaga i moć. Cela situacija ne treba da ide dalje od ovoga – objasnio je Kamerunac.

Na isti način kompletnu situaciju razumeo je i Erik Ten Hag, menadžer Mančester junajteda.

– Razgovaramo sa ljudima iz FA, želeo bih da izrazim izvinjenje zbog onoga što se desilo. Zajedno smo u ovome, to je pokazala i Andreova poruka.

Ten Hagu je jasno da je Garnaćo prvi izbor Junajteda za nedeljni derbi sa Mančester sitijem. U odsustvu suspendovanog Sanča i Antonija, Argentinac bi trebalo da bude starter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari