Dan posle izgubljenog meča s Crnom Gorom, u taboru najbolje srpske vaterpolo reprezentacije nisu hteli bespotrebno da troše energiju na demantovanje teorije o „nemerno“ izgubljenim bodovima u njima nebitnom duelu, koji su komšijama doneli četvrtfinale, a, i pre toga sigurnog, polufinalistu Evropskog prvenstva u Ajndhovenu stavili na stub srama u Hrvatskoj, gde su se više bavili igrom Sora i ekipe nego pogubnijim porazima sada već bivšeg prvaka Starog kontinenta.


– Ne pratim medije dok traje takmičenje, ali ću, kada me već pitate za komentare našeg poraza u hrvatskoj javnosti, samo podsetiti da smo svi imali pet utakmica u grupi. Svako treba prvo da gleda u svoje dvorište – uzvraća činjenicama Dejan Udovičić, selektor bronzane ekipe s prošlog EP, koji su direktan plasman među četiri najbolje ekipe i dva dana više odmora zaslužili trijumfima protiv „kockastih“, Španije, Nemačke i Rumunije, dok je Rudićev tim sam sebe potopio kiksevima protiv naših momaka i Nemaca.

– Niko ne može da nam porekne želju protiv Crnogoraca. Međutim, očigledno je bilo da su se momci već okrenuli polufinalu. Posle teških mečeva i svih problema s povredama s povredama i suđenjem, mislim da je to prirodno i normalno. A, oni su imali imperativ pobede i bili agresivniji od nas – objašnjava naš strateg, koji je u bazen poslao, a nije morao, povređenog Filipovića i bolesnog Pijetlovića.

Srbija će se za finale boriti s Nemačkom ili Italijom (petak, 18.00).

Ivović: Voleo bih Srbiju u finalu

I crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović ogorčen je tvrdnjama o nameštaljci.

– Hteli su da stvore ambijent po kojem je nemoguće da pobedimo Srbiju. Voleo bih da se opet sretnemo u finalu, da svima zapušimo usta – kaže bek jedne od najboljih svetskih selekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari