Golman koji ume čak i da postigne gol: Ko je Marko Dmitrović, čuvar mreže koji ne želi više da brani za "orlove" 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Golman Sevilje Marko Dmitrović više neće nastupati za nacionalni tim jer želi da se posveti klupskim obavezama, naveo je selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi pred okupljanje reprezentacije Srbije uoči početka kvalifikacija za EURO 2024.

“Posle dve godine naše saradnje hoću da mu poželim sve najbolje. To je njegova odluka, pretpostavljam da želi da se bori da bude prvi golman u Sevilji. Smatra da imamo dovoljan broj mladih golmana kojima treba pružiti šansu“, rekao je Stojković.

Međutim, mediji su ranije objavili da se Dmitrović naljutio kada je saznao da ga je selektor uvrstio na spisak tek nakon što iz FIFA nisu stigli papiri koji bi dozvolili Vladanu Kovačeviću, golmanu poljskog Rakova, da debituje za Srbiju.

Marko Dmitrović je rođen 24. januara 1991. godine u Subotici. Nalazi se u najboljim fudbalskim godinama, budući da se zna da golmani “duže traju” odnosno da su vremenom kao “vino”.

Ispred njega su godine vrhunskog fudbala, a kako već duže vreme gradi karijeru u jednoj od najboljih fudbalskih liga na svetu, španskoj Primeri, jasno je da Srbija gubi mnogo zbog njegovog odlaska sa gola.

Mada se selektor Dragan Stojković ne brine previše jer ima plejadu mladih golmana na koje u budućnosti ozbiljno računa.

„U planu je bio poziv golmanu Vladanu Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo, jer papirologija nije još završena. Da li će danas, sutra ili za deset dana… On će biti pozvan čim bude to završeno. Postigli smo saglasanost da debituje za državni tim Srbije”, rekao je Piksi.

Selektor je potvrdio da su Đorđe Petrović (23) iz američkog Nju Inglenda i Dragan Rosić (26) čuvar mreže Radničkog iz Niša mladi golmani koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala. Poziv je ovoga puta dobio Rosić.

„Ostavili su fantastičan utisak. Mogao je i Petrović da se danas nađe ovde. On je u Americi pokazao svoje kvalitete, a pokazao je i u prijateljskom meču u Los Anđelesu da je golmančina. Obojici kapa dole. Dmitrović je u pravu da imamo plejadu mladih golmana“.

Dmitrović je skrenuo pažnju na sebe odbrana u dresu Eibara.

U baskijskom timu je proveo pune četiri sezone i ukupno 130 puta je stajao na golu tog tima.

To ga je preporučilo najboljim timovima u Španiji, a za njegov potpis su se do poslednjeg dana borii Atletiko Madrid i Sevilja.

Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Seviljom 2021. godine.

Interesantno, u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri ima i jedan postignut pogodak, a on je došao nakon sjajno izvedenog jedanaesterca protiv Atletika iz Madrida 21. januara 2021. godine.

Za seniorski tim Srbije je od 2017. do 2022. godine zabeležio 19 nastupa, dok je za mlade selekcije naše zemlje nastupao ukupno 24 puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari