Gradski stadion dobija tartan stazu 1

Gradski stadion u Šapcu izgrađen je 1972. godine i od tada nije bilo većih investicija. Za atletsku stazu korišćen je „rupkor“, ali je posle pola veka počela zamena sa tartan stazom, za šta je iz budžeta izdvojeno 15 miliona dinara.

Inače, pored tri atletska kluba, gradski stadion koriste i brojni rekreativci kao i drugi sportski klubovi. Ako vremenske prilike dozvole, radovi će biti završeni za najviše 20 dana.

Gradski stadion posetili su gradonačelnik Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić sa saradnicima. Gradonačelnik je najavio uređenje čitavog kompleksa oko Gradskog stadiona i pozvao Šapčane da daju svoje predloge.

– Sa našim sugrađanima ćemo se dogovarati kako ćemo ubuduće koristiti i čuvati naš stadion. Atletski klub Šabac treba da preuzme upravljanje. Pozivam sve građane, atletičare i one koji vole stadion i svoj grad da se uključe i da od ponedeljka napravimo jedan ozbiljan rad na tome kako treba da izgleda čitav ovaj potez, rekao je gradonačelnik.

Nemanja Pajić istakao je značaj rekonstrukcije stadiona za profesionalne šabačke atletičare.

– Svi smo svedoci da su oni donosili velika odličja sa važnih takmičenja, a da nisu imali adekvatne uslove za treniranje. Sada ćemo ih obezbediti, ali nećemo stati ovde. Ove godine ćemo krenuti i sa sređivanjem Mačvinog stadiona, kazao je predsednik Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari