Grčka potopljena, Srbija osvojila bronzu 1Foto: EPA/ SZILARD KOSZTICSAK

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 11:8 u borbi za treće mesto na SP u Mađarskoj i tako se i sa još jednog velikog takmičenja naši „Delfini“ vraćaju sa odličjem oko vrata.

Doduše, to je prvi put posle deset zlata zaredom na velikim takmičenjima, da naša reprezentacija nije igrala u finalu pošto je sinoć poražena od Hrvatske.

Ipak, kad je reč o utakmici sa Grcima, izabranici Dejana Savića od starta meča nametnuli tempo i na kraju zasluženo stigli do trećeg mesta i medalje.

Na početku meča Grčka je prva došla do lopte, ali njeni igrači nisu iskoristili napad. Kontranapadom Srbija pogotkom Mandića daje prvi gol na utakmici. Ubzro u kombinaciji Prlainovića i Ranđelovića naši stižu do 2:0, a onda i Duško Pijetlović povećava na 3:0.

Joanis Funtulis postiže prvi pogodak za Grčku, zatim postižu još jedan gol, ali ne koriste igrača više za izjednačenje, a na drugoj strani Duško Pijetlović je iznudio isključenje, a onda i postigao pogodak na asistenciju Stefana Mitrovića – 4:2.

Srbija ima na startu meča pet od pet šut iz igre. Ovog puta Ubović postiže pogodak. Na drugoj strani Vlahopulos smanjuje zaostatak Grka – 5:3. Srbija ne koristi igrača više i sa tim rezultatom se završava prva četvrtina.

I na početku druge četvrtine Grci uzimaju prvu loptu, ali ne kroiste napad.  Aleksić pogađa za 6:3 sa igračem više. Gojko Pijetlović konačno je vezao dve odbrane, ali Mitrović ne koristi igrača više za Srbiju.

Miloš Ćuk je precizan za veliku prednost Srbije – 7:3. Na drugoj strani i Grci preko Genidunjasa smanjuju zaostatak, imali su priliku da još više stignu Srbe, ali nisu iskoristili igrača više.

Srbija postiže prvi pogodak i u trećoj četvrtini. Rašović koristi igrača više a 8:4. Međutim Funtulis ne dozvoljava našima da se odlepe i sa peterca smanjuje na 8:5, ubrzo daju i sledeći gol. Sledi pogodak Filipovića, zatim Grci ponovo koriste igrača više za 9:7.

Jakšić dobija i treće isključenje, pa ranije završava meč. Ranđelović u poslednjim sekundama treće četvrtine pogađa za 10:7.

Prlainović koristi igrača više na početku poslednje četvrtine, rezultat je 11:7, ali Vlahopulos vraća nadu Grcima – 11:8, ali će se ispostaviti da je to konačni rezultat utakmice.

U večerašnjem finalu sastaju se Hrvatska i Mađarska, a meč počinje u 20:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari