Greg Popović: Darko ima briljantan um, verujem u njega 1EPA-EFE/JASON SZENES

Srpski stručnjak na čelu Toronto Reptorsa beleži solidne rezultate na početku debitantske sezone.

Kanadski klub je rešio da pruži šansu mladom srpskom stručnjaku, koji je pre dobijanja mesta na čelu struke Toronta, bio prvi pomoćnik u stručnom štabu Memfis Grizlisa.

Pred Darkom Rajakovićem je period dokazivanja. Ostanak na klupi tokom debitantske sezone možda je i najvažniji u njegovoj misiji na početku karijere kao šef struke jednog NBA tima.

Reptorsi u suštini imaju veoma iskusnu ekipu i za srpkog stručnjaka će biti važno da što brže i lakše usvoje njegove ideje. Ekipa je tako koncipirana da možda na pojedinim mestima nije popunjena željenim igračima, prevashodno onima koji imaju kontinuirano dobar šut.

Nedostatak vrsnog šutera očigledan je od starta sezone, ali uprkos tome ekipa beleži solidne rezultate. Posle sedam odigranih utakmica na skoru je 3-4 a poslednji trijumf ostvaren u San Antoniju trebalo bi da utiče na jačanje timske hemije i konkecije sa stručnim štabom.

Reptorsi su sve do poslednje četvrtine delovali dezorijentisano. Pred kraj treće deonice gubili su 19 razlike, početkom poslednjeg kvartala 17, ali su na kraju uspeli da dobiju, nakon dodatnih pet minuta igre (116:123).

Greg Popović, petostruki NBA šampion na čelu Sparsa, imao je nešto duži razgovor sa Rajakovićem nakon utakmice i to prilikom rukovanja, što su primetili svi američki novinari koji su bili prisutni u hali.

Sve njih zanimalo je šta je to Popović rekao svom zemljaku, na neki način, s obzirom na to da je po ocu Srbin.

– Darko je sjajan. On je jedan od momaka koji dolaze ispod radara. Ne traži pažnju niti bilo šta. Ali on zaista ima briljantan um… Zaista verujem u njega – poručio je Popović.

Rajaković je zaista trenersku karijeru gradio daleko od glavne pozornice. Iz rodnog Čačka, preselio se za Beograd, radeći u mlađim kategorijama Crvene zvezde dugih osam godina.

Nakon iskustva u redovima srpskog velikana, otišao je u Španiju, radeći u četvrtom rangu takmičenja. Davne, 2012. dobio je šansu da radi u stručnom štabu Tulse 66, koji je razvojni tim Oklahome Siti Tandera. Njegove trenerske inovacije primećene su od strane „starijeg brata“ tako da je 2014. kooptiran u stručni štab Tandera.

Toko sezone 2019/20 bio je u stručnom štabu Finiks Sansa, a poslednje tri takmičarske godine porveo je kao prvi asistent u stručnom štabu Tejlora Dženkinsa, koji predvodi Memfis Grizlis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari