Bogdanović ubedljiv u porazu Atlante, Micić i Pokuševski bez minuta 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Tanderi savladali Houkse (126:117). Bogdan Bogdanović u redovima Atlante ubacio 17 poena.

Da će imati dosta problema da se izbori za minutažu i ulogu u Oklahoma Sitiju bilo je jasno čim je Vasilije MIcić odlučio da se preseli u NBA ligu. Ipak, malo ko je očekivao da će za srpskog plejmejkera početak sezone u Tanderima biti tako težak. U pobedi nad Atlantom, do skora jedan od najboljih plejmejkera Evrolige, nije odigrao ni minut, baš kao ni Aleksej Pokuševski.

Bila je to čak treća utakmica od starta takmičarske godine na kojoj Micić nije dobio ni minut vremena za dokazivanje, od ukupno sosam koliko ih je Oklahoma odigrala. Povratkom Šeja Gildžes-Aleksandera za srpskog pleja je prostor za igru dodatno smanjen.

Reprezentativac Kanade predvodio je Tandere do četvrtog trijumfa, ubacivši 30 poena, uz osam skokova i šest asistencija.

U poraženom timu, Bogdan Bogdanović ofanzivno je pružio dobru partiju sa 17 poena, šutirajući 7/14, odnosno 3/8 za tri poena.

Tanderi su svo vreme vodili, neretko su koketirali i sa 20 poena razlike, a bilo je i momenata na meču kada se činilo da bi gosti mogli da utakmicu u tom smislu učine zanimljivijom. U pobedničkom timu, uz Gildžijus-Aleksandera, najefikasniji su bili Džejlen Vilijams sa 21 poenom i njegov reprezentativni drug Lu Dort sa 19.

Tandem plejmejkera bio je najefikasniji u Atlanti – Dežonte Marej postigao je 29 poena, a Tre Jang sedam manje. Nekadašnji student Oklahome imao je jedno od onih večeri kada je preterivao sa pokušajima. Ukupno je šutirao čak 18 puta, a samo u pet navrata je bio precizan.

Porazom u Oklahoma Sitiju, Houksi su prekinuli seriju od četiri vezane pobede. Trenutno su na skoru 4-3.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari