Gvardiola ubeđen u odbranu titule, samo u dva tima vidi konkurenciju 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nakon eliminacije Kopenhagena, Siti sedmi put uzastopno obezbedio plasman u četvrtfinle Lige šampiona.

„Građani“ zaista deluju dominantno, i po stilu i kvalitetu igre verovatno su najveći kandidati za osvajanje najvrednijeg fudbalskog pehara u klupskoj konkurenciji, ne samo na Starom kontinentu.

Siti je u revanšu osmine finala samo potvrdio kvalitativnu supermaciju u odnosu na Kopenhagen (3:1), koji može biti ponosan na ovosezonsko izdanje u Ligi šampiona.

– Bilo nam je teško da napadamo, jer se oni odlično brane, nekad sa četvoricom, nekada sa petoricom igrača. U grupi su igrali sa Bajernom, Mančester junajedom i Galatasarajem i prošli su dalje. Jako su težak protivnik – prokomentarisao je Gvardiola defanzivne sposobnosti fudbalera Kopenhagena.

Katalonski stručnjak ubeđen je da njegova ekipa može vezati dve titule u Ligi šampiona.

– Mi smo tim koji veruje da može još jednom da osvoji Ligu šampiona. A, najveći konkurenti su nam Real Madrid i Bajern. Ne znam ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu, ostaje da čekamo pa da vidimo. Najvažnije je da smo sedmi put zaredom došli do četvrtfinala. Jako smo srećni što smo i dalje u igri.

Prvi čovek struke svetlo plavih pohvalio je i kvalitet partije Erlinga Halanda koji je postigao veoma lep pogodak.

– Potreban mu je njegov ritam, potrebno mu je da igra. On je nama jako bitan. Postigao je neverovatan gol.

Gvardiola je u revanšu sa Kopenhagenom, potpuno svesno, izveo kombinovani sastav, s obzirom na to da narednog vikenda Siti igra sa Liveprulom u Prmeijer ligi.

– Znam koliko su neki igrači iscrpljeni od utakmice sa Mančester junajtedom pre tri dana. U svim zemljama sveta ako igraš Ligu šampiona u sredu, onda u domaćem prvenstvu igraš u subotu pre toga. A, mi smo igrali u nedelju. Potrebne su mi bile sveže snage, igrači koji mogu da izdrže. Imali smo veliku sreću što smo rano postigli dva gola i to nam je mnogo pomoglo da nam se situacija ne zakomplikuje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari