Harden odbija da igra za Filadelfiju, predsednika kluba nazvao lažovom 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Filadelfije Džejms Harden izjavio je danas da neće igrati za taj klub sve dok je u njemu predsednik Deril Mori, koga je nazvao lažovom.

Harden je na promotivnom događaju u Kini nazvao Morija lažovom i obećao je da neće igrati za tim sve dok se situacija u klubu ne promeni, preneo je Bličer riport (Bleacher report).

„Deril Mori je lažov i nikada neću biti deo organizacije u kojoj on radi. Reći ću to još jednom. Deril Mori je lažov i nikada neću biti deo organizacije u kojoj on radi“, izjavio je Harden.

Filadelfija je odbila ponude za trejd Hardena i planiran je njegov povratak u trening kamp, naveo je I-Es-Pi-En (ESPN).

Igrač koji je 10 puta igrao na na Ol-staru, nezadovoljan je pošto je Mori odbio da mu ponudi višegodišnji maksimalni ugovor.

Na osnovu više izveštaja postojalo je uverenje da je Filadelfija nagovestila Hardenu, prvo kad je doveden u tim, a zatim kada je prošle godine potpisao novi ugovor, da mu predstoji unosniji višegodišnji ugovor.

Kako se navodi, Harden nije dobio maksimalni ugovor pošto nije prikazao maksimum u prethodne dve sezone. On je u Filadelfiji u proseku beležio 21 poen, uz 10,6 asistencija i 6,4 skoka po utakmici, što je znatno ispod njegovog prethodnog proseka u Hjustonu.

Mori je u neugodnoj situaciji s obzirom da je Hardenova vrednost za trejd opala.

Prema kolektivnom ugovoru Filadelfija može da zadrži svoja ugovorna prava ako Harden odbije da igra duže od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari