Hrvatska prvak sveta u vaterpolu 1Foto: Fonet/AP/Konstantion Kharkov

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je danas u finalu u Dohi, posle izvođenja peteraca, pobedila Italiju sa 15:13 (2:3, 3:2, 3:2, 3:4 – 4:2).

Do treće titule na prvenstvima sveta Hrvatska je stigla u dramatičnoj završnici, jer su Italijani 25 sekundi pre kraja vodili 11:10.

U poslednjem napadu Hrvatske pred gol Italijana je stigao i hrvatski golman Marko Bijač, „azuri“ su odigrali smušenu odbranu, što je iskoristio Rino Burić, koji je pet sekundi pre kraja izjednačio i izborio peterce.

Italija je u petercima prva stigla do prednosti, kada je u drugoj seriji Marko De Lungo odbranio udarac Fatovića, ali je potom došlo do preokreta, jer je najpre Oskar Ečenike pogodio prečku, a rezervni golman Hrvatske Mate Anić je odbranio šut Di Fulvija.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Konstantin Harkov sa četiri gola, Jerko Marinić Kragić je postigao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondeli dao pet pogodaka, po dva su dodali Frančesko Di Fulvio i Nikolas Prešuti, a po jedan Luka Marcijali i Frančesko Kondemi.

Bronzanu medalju osvojila je Španija, koja je u meču za treće mesto savladala Francusku sa 14:10 (4:1, 5:3, 2:2, 3:4).

Reprezentacija Srbije je zauszela šesto mesto, pošto je u duelu za petu poziciju izgubila od Grčke sa 15:11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari