Hrvatski selektor: Normalno je da ću navijati za Srbiju kad igra protiv Nigerije, nego za koga ću 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

U Sarajevu, gde se održava 12. sportski simpozijum „Simposar“, jedan od govornika bio je Zlatko Dalić, selektor hrvatske fudbalske reprezentacije.

Obrazlažući fenomen nacionalnog tima koji je s njim bio svetski viceprvak u Rusiji 2018, a treći u Kataru prošle godine, dotakao se i selekcija iz regiona.

„Srbija ima ekipu skoro podjednake snage s nama, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro popunili u svim linijama tima i dobri rezultati su počeli da dolaze. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regiona, pa i za Srbiju. Nego za koga ću ako ona igra protiv Nigerije?“.

Dalić je osetio potrebu da ukaže na jedno ranije pogrešno tumačenje njegovog mišljenja o srpskom timu.

„Nikada nisam loše govorio o Srbiji. Rekao sam samo da je ne bih želeo s nama u grupi. Normalno je da ću priželjkivati Škotsku, s kojom lakše možemo da izađemo na kraj, mego Srbiju, koja je jaka, u utakmici s nabojem i sve što ide uz to. To nije bilo potcenjivanje Srbije, koja ima potencijal i dobre igrače, još samo da nadomesti to što joj nedostaje.

Dalić je tada mislio o žrebu za Mundijal u Kataru, kada je Hrvatska bila u drugom šeširu, a Srbija u trećem. Tom prilikom se Dalić, u jugoslovensko vreme odbrambeni igrač splitskog Hajduka, vinkovačkog Dinama, titogradske Budućnosti i mostarskog Veleža, sreo s petom Zvezdinom zvezdom Draganom Stojkovićem, selektorom Srbije.

„Piksi je bio fudbalski bog. Divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se kao najrođeniji i razgovarali smo kao da se poznajemo sto godina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari