Huligani iz Zadra upali na trening fudbalera zbog Mileta Kitića 1Foto: EPA EFE/ KHALED ELFIQI

Ekstremizam i šovinizam spojeni su sudovi kada je reč o huliganima, a hrvatskim je to tako svojstveno.

Sve što ima bilo kakav prefiks „srpski“ nepoželjno je za hrvatske huligane obučene u navijačke odore. I nije važno da li je u pitanju Zagreb, Split, Zadar, Osijek šovinisti na fudbalskim stadionima uvek će pronaći povod za ispoljavanje svojih frustracija.

Čak nije ni bitno koji je rang takmičenja ni to da li će njihovo pojavljivanje predstavljati potporu ambicijama fudbalskih protagonista, važno je samo demonstrirati silu, onu najprimitivniju.

Hrvatski mediji danas prenose da je 15 huligana u navijačkoj grupi „Tornado“ u utorak upalo na trening fudbalera Zadra i prekinulo ga zbog toga što im je zasmetalo uz kojeg su pevača proslavili pobedu nad Omišom, u četvrtom rangu domaćeg takmičenja.

Fudbaleri su slavili uz hitove srpskog pevača Mileta Kitića i time su, za huligane, napravili neoprostiv „greh“.

Na treningu se pojavila i policija, ali nije bilo, što je i očekivano, podnošenja krivičnih prijava.

Slušanje Kitićevih pesama navodno je bilo okidač za dolazak „Tornada“ na trening četvrtoligaša, ali ne i jedini razlog zbog kojeg su se navijači odlučili na taj potez.

Kako piše zadarski.hr, odnosi između kluba i navijača su loši, a u „Tornadu“ su nezadovoljni načinom preoblikovanja kluba i njegovim vođenjem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari