Stanković u Ferencvarošu kao u Crvenoj zvezdi: Detalji, detalji, detalji 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Ferencvaroš u prilici da nastavi sa evropskim putem, a večerašnji meč sa Genkom od izuzetne je važnosti.

Mađarski velikan u grupi je zajedno sa Čukaričkim i Fiorentinom. S obzirom na to da samo prvak grupe prolazi u osminu finala, a drugoplasirani razigrava sa trećeplasiranim iz Lige Evrope za prolaz među najboljih 16, večerašnji meč sa Genkom od izuzetne je važnosti.

Nažalost, srpski predstavnik neosvajanjem nijednog boda u prve tri utakmice odavno više nije faktor, ali je zakomplikovao i usložio ambicije preostalih kandidata, s obzirom na to da sva tri tima imaju po pet bodova.

I dok je vodio Crvenu zvezdu, Dejan Stanković je insistirao na detaljima. Svedoci su pričali o tome da je bio u stanju da nebrojano puta ponavlja izvođenje prekida, ne samo kornera već i auta. Takođe, odbrana je morala tačno da zna kako će se postavljati u različitim varijantama i situacijama što je doprinosilo stvaranju homogenosti i kompaktnosti što nedostaje aktuelnom sastavu koji vodi Barak Bahar.

Preuzimanjem Ferencvaroša u toku sezone, srpski stručnjak pokušava da slične stvari implementira u novom timu, želeći da uveri svoje pulene da svo vreme moraju da rade i razmišljaju o detaljima u igri.

– Ovo bi mogao da bude sličan meč kao u Belgiji. Tamo su igrači oba tima mnogo pretrčali. Sada se poznajemo još bolje, ali to neće mnogo vredeti ako nam koncentracija ne bude na maksimumu samo prvih 30 minuta ili ako budemo dodali gas tek na kraju. Sitnice mogu da odluče, korneri, slobodni udarci, pa čak i driblinzi – jasan je Stanković.

Za večerašnji susret, srpski stručnjak moći će da računa gotovo na sve igrače, osim na najboljeg strelca ekipe Barnabasa Varge. U konkurenciju su se vratili Adama Traore, Tokmak Enguen, Anderson Esiti, Denes Dibus i Endre Botka.

Podrška sa tribina trebalo bi da bude važan faktor u ostvarivanju cilja.

– Nismo se spremali za pojedince, već za čitav tim Genka. Džozef Pejntsil je veoma dobar fudbaler, može da napravi razliku. Naravno da smo radili na tome kako da ga zaustavimo, kao što smo vežbali za sve njihove napadače. Spremni smo na sve, meni je mnogo važnije da moj tim odigra dobro. Navijači znaju koliko je ovo važna utakmica. Ne moramo da ih zovemo na tribine, svesni su i sami da im je mesto uz nas. Probaćemo da im se zahvalimo na tome pozitivnim stavom i borbenim duhom. Moramo da budemo pametni. Volim atmosferu na Grupama areni, ona je posebna. Jedna od najvećih Genkovih snaga su kontranapadi, ali mi smo Ferencvaroš i nećemo se plašiti! Želimo da igramo našu igru kada smo sa loptom, moramo da je imamo što više u opasnoj zoni – podvukao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari