I Danasu zahvalnica 1Paraolimpijci i predstavnici medija u Skupštini grada

Paraolimpijski komitet Srbije i naši trofejni paraolimpijci svečano su uručili zahvalnice predstavnicima medija koji su svakodnevno izveštavali o aktivnostima i rezultatima tokom trajanja Paraolimpijskih igara u Riju.

Na zvaničnoj dodeli u Skupštini grada Beograda, zahvalnice su dobili mediji koji su podržali projekat „Šampioni svaki dan“ i na ovaj način dodatno motivisali sve osobe sa invaliditetom da se uključe u sport. Iz redakcije lista Danas zahvalnicu je dobila novinarka sportske rubrike Milica Radenković.

Zahvaljući redovnom izveštavanju medija, cela Srbija je imala prilike da upozna naše vrhunske sportiste i da se raduje svakoj od devet rekordnih medalja. Zvanični ispraćaj, veliki doček ispred Skupštine grada, kao i broj medijskih objava koji je ovoga puta bio šest puta veći nego za vreme Igara u Londonu, svedoči o tome da su ovi heroji po prvi put dobili zasluženu pažnju.

„Zahvalna sam svima, posebno medijima, na tretmanu koji mi paraolimpijci imamo. Naši nastupi u Riju su ispraćeni tako da smo se moje kolege i ja osećali kao zvezde“, izjavila je Borislava Perić Ranković.

O uspehu projekta „Šampioni svaki dan“ najbolje govori činjenica da se Paraolimpijskom komitetu javlja sve više osoba sa invaliditetom sa željom da se bave sportom.

„Zahvaljujući predanosti svih naših članova, podršci Vlade, najpre preko Ministarstva omladine i sporta, ali i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i podršci kompanija kao što su Apatinska pivara, Banca Intesa, EPS, podršci medija i grada Beograda, naš projekat „Šampioni svaki dan“ je izuzetno uspešno lansiran sa namerom da traje naredne četiri godine tokom kojih želimo da omasovimo naš pokret, da pomognemo našim članovima da što bolje funkcionišu u svojim lokalnim zajednicama i da tako stvorimo uslove da u Tokiju 2020. ponovimo vrhunske rezultate“, rekao je Zoran Mićović, predsednik POKS-a.

Paraolimpijski komitet Srbije će u okviru platforme „Šampioni svaki dan“ zajedno sa Jelenom pivom i ostalim partnerima tokom narednog paraolimpijskog ciklusa aktivno raditi na tome da se što veći broj osoba sa invaliditetom uključi u sport, kao i da Srbiju na Igrama u Tokiju 2020. predstavlja još veći broj vrhunskih sportista. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari