Igokea koristi poslovnu politiku večitih rivala: Najtalentovaniji košarkaš Partizana stopama Marija Nakića 1foto:FIBA basketball

Poslovna politika Crvene zvezde i Partizana, „obrazložena“ učešćem u Evroligi, nagnala je najveće talente da odmah po punoletstvu potraže bolje sredine za razvoj talenta. Poslednji među njima jeste Ognjen Stanković iz Partizana.

Najtalentovaniji košarkaš Partizana u generaciji momaka rođenih 2005. godine, odlučio je da profesionalnu karijeru ne gradi u klubu u kojem je ponikao već u Igokei.

Klub iz Laktaša pohvalio se da je angažovao standardnog reprezentativca Srbije u generaciji do 17 godina koja je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Malagi zauzela peto mesto.

Stanković već dugo slovi za vrlo darovitog i zanimljivog igrača spoljne linije. Visine 203 centimetara može da pokriva pozicije jedinice, dvojke, čak i niskog krila.

Ipak, prethodni primeri u Partizanu, dobrano su uticali na Stankovića da relativno brzo preseče i prihvati ponudu najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.

Jednostavno, nijedan igrač u kojeg je Partizan ulagao sredstva u mlađim kategorijama, u poslednjih par godina, nije dočekao konkretnu šansu u klubu iz Humske pro prelasku u seniorske vode.

Luka Tarlać, Nikola Radovanović, Nenad Stefanović, Aleksa Milenković, Marko Vukčević, pa i Mihailo Petrović momci su u koje je Partizan ulagao jačajući mlađe kategorije; pojedince je dovodio iz manjih sredina poput Tarlaća, Radovanovića, Petrovića, zbog određenih talenata upuštao se i u sumnjive transfere, međutim, ideja promovisanja i afirmacije igrača iz svoje škole nije zaživela tako da su gotovo svi daroviti momci iz generacije 2001/02 napustili Partizan.

Igokea vodi pametnu poslovnu politiku, uostalom, godinu dana mlađi Ognjen Radošić, takođe standardni reprezentativac Srbije u generaciji do 16 godina, verovatno i najbolji košarkaš među dečacima rođenim 2006. godine, odlučio se za identičan potez.

Iako je imao ponude najvećih srpskih klubova, iz matične Vizure prešao je u mlađe kategorije Igokee, svestan da će imati veće mogućnosti da dođe do prvog tima.

I ovosezonski primer Marija Nakića, nekada najmlađeg debitanta u prvom timu Real Madrida, koji je posle prosečnih izdanja u Ostendeu i još slabijih u Andori, odlučio da pređe u Igokeu (nažalost teška povreda kolena odvojila ga je od terena do naredne sezone) sigurno je uticao na Ognjena Stankovića da lakše preseče i potpiše ugovor sa klubom iz Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari