Igokea za Top osam 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Klub iz Republike Srpske zagovara dupliranje učesnika plej-ofa ABA lige

Nova sezona ABA liga kreće 24. septembra, pa su u Igokei procenili da ima dovoljno vremena za korekcije regionalnog košarkaškog takmičenja, potencijalno jedno od kvalitetnijih i neizvesnijih u poslednjih nekoliko godina.

Rukovodstvo kluba iz Republike Srpske zvanično se obratilo ABA-ligaškim čelnicima, sa predlogom da se na narednoj sednici Skupštine broj učesnika plej-ofa poveća sa četiri na osam ekipa, odnosno na njemu se pojavi više od polovine prijavljenih timova.

– Poslali smo dopis ispred kluba, jer je na prošloj sednici Skupštine bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Posle dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim da zato plej-of od četiri tima gubi smisao.

I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto – obrazložio je pomenuti potez sportski direktor kluba Vuk Radivojević.

Bez obzira što je dobar broj ABA-ligaša, tokom većeg dela takmičarske godine, opterećen mečevima u evropskim kupovima, funkcioner Igokee smatra da je taj problem rešiv kada postoji volja. A u ovom slučaju, smatra, da bi korist bila opšta i velika.

– Zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej-of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili – uveren je u ispravnost ideje Radivojević.

Ostaje da vidimo da li će proći priča o Top 8 ili će jedina dilema biti koji će se dvojac pridružiti, ovog leta, veoma ozbiljno pojačanim sastavima Crvene zvezde i Partizana. U „redu“ stoje Budućnost, Split, FMP, Igokea, Borac, Krka, Cedevita Olimpija, Mornar, Cibona, Mega, Zadar i Studentski centar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari