"Imamo karakter i obraz": Uroš Borzaš o rezultatskom podizanju posle sunovrata protiv Norveške 1Photo by Starsport.rs

Rukometaš reprezentacije Srbije objasnio zbog čega je sve bitna pobeda nad Argentinom.

Nisu Orlovi lako, brzo i jednostavno došli do bodova u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj (28:22), ali su večeras uspeli da prevaziđu posledice, pre dva dana, „prosutog mleka“.

„Ostao je gorak ukus meča sa Norveškom. Nismo bili u fokusu u prvih 15 minuta duela sa Argentinom, probudili smo se tek sredinom poluvremena i odigrali onako kako znamo, 100 odsto. Odbrana je bila dobra, golmani takođe, to je on što nas krasi. Drago mi je da smo pobedili, psihički smo se trgli, pokazali da imamo karakter i obraz“, izjavio je Uroš Borzaš, podsetivši na očajno drugo poluvreme i poraz u derbiju sa jednim od favorita za medalje.

Možda prelomni trenutak meča u Katovicama bio je onaj kada ga je jedan Argentinac preoštro faulirao, a to dovelo do koškanja saigrača prvotimca Norveškom Elveruma i rukometaša iz Južne Amerike. Jer je usledila serija od 6:0 srpskog tima.

„Jeste ružno bilo, ali nam je trebalo nešto da se probudimo… Sada očekujemo još teži meč sa Holandijom. I navijamo za nju, večeras protiv Nemačke. Bilo bi lepo da pobedimo u ponedeljak, pa ćemo da vidimo za koju poziciju će nam to biti dovoljno“, zaključio je Borzaš.

To jest ponadao se da Orlovi ipak mogu do kvalifikacija za Olimpijske igre 2024. godine, kada je već plasman u Top osam planetarnog šampionata gotovo nemoguća misija. Jer je za to potrebno da bolje rangirani Nemci izgube i od Holandije i od Norveške, 23. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari