Ivana Vuleta među kandidatkinjama za najbolje u Evropi: Evo kako da glasate za srpsku atletičarku 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Srpska atletičarka Ivana Vuleta, koja je ove sezone postigla sjajne rezultate, našla se među kandidatkinjama za najbolju skakačicu u dalj u izboru Evropske atletike.

U 2023. godini osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu, a trijumfovala je i u Dijamantskoj ligi.

Osim toga, od 19. septembra je najbolje rangirana skakačica udalj na svetu, a u tekućoj godini ima i najbolji rezultat – 7,14 metara.

Navijači mogu da glasaju na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) i ti glasovi će sačinjavati jednu četvrtinu ukupnog udela u konačnom rezultatu.

U izboru će učestvovati i novinari i „panel eksperti“, a glasanje se završava 2. oktobra.

Osim Ivane Vulete u konkurenciji su i Nafisatu Tijam (Belgija), Marija Perez (Španija), Vilma Murto (Finska), Jaroslava Mahučih (Ukrajina), Natalija Kačmarek (Poljska), Katarina Džonson-Tompson (Velika Britanija), Kili Hodžkinsom (Velika Britanija), Sifan Hasan (Holandija), Femke Bol (Holandija).

Da biste dali svoj glas za Ivanu Vuletu potrebno je da pratite uputstvo na tvitu Evropske atletike koji se nalazi ispod teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari