Ivanića muči zadnja loža, upitan za meč sa Makabijem u Haifi 1photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde uveliko se pripremaju za superligaški duel sa Voždovcem, razmatrajući, istovremeno, taktičke finese Makabija iz Haife, rivala u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona. Prvi meč je već naredne srede u Haifi, a nastup Mirka Ivanića još uvek je upitan.

Prema pisanju Sportskog žurnala, odlični veznjak ne uspeva da se oporavi od povrede zadnje lože zbog koje je i propustio revanš meč sa Pjunikom u Jerevanu, u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Lekarski tim crveno-belih svojski se trudi da Zvezdinog kreativca vrati u takmičarski pogon, ali je veliko pitanje hoće li Ivanić uspeti da se oporavi za prvi meč sa Makabijem.

Dvadeset devetogodišnji fudbaler iz Bačkog Jarka u dobroj je formi od starta sezone; postigao je jedan i namestio čak šest golova. Njegov eventualni izostanak u Izraelu trener Dejan Stanković bi morao da nadomesti određenim taktičkim finesama i kadrovskim rešenjima koja bi podrazumevala umereno defanzivniji pristup.

Dobra je stvar što se Aleksandar Pešić, u međuvremenu, oporavio od povrede, i što će biti na raspolaganju treneru Stankoviću u Izraelu. Popularni Šilja je takođe propustio duel u Jerevanu zbog povrede mišića noge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari