Ivica Kralj: Ostaju Dijabate i Natho, pojačaćemo ekipu 1foto:Starsport

Početak sezone bio je sumoran, međutim odlaskom Ilije Stolice, odnosno postavljenjem Gordana Petrića na mesto šefa struke Partizan se stabilizovao u meri da je nadomak prolaska grupne faze Lige konferencija, na pet bodova od Crvene zvezde u Superligi Srbije.

U međuvremenu, Ivica Ilijev „abdicirao“ je sa mesta sportskog direktora, a za njegovog nalsednika promovisan je Ivica Kralj.

Nekadašnji golman crno-belih radio je određeno vreme kao šef skauting službe sprskog velikana, tako da je njegovo pomeranje na pozciju sportskog direktora izgledalo potpuno logično.

Na novoj funkciji, Kralj je najavio ostanak ponajboljih igrača i jačanje igračkog kadra u narednom periodu.

„Ubeđen sam da će svi, pa i Dijabate i Natho, ostati deo Partizana. Jedino ako se pojavi „nepristojna“ ponuda. Ne samo da očekujem da ostanu, nego da ojačamo kadar. Biće sigurno nekoliko pojačanja na zimu. Navijači bi bi trebalo da brinu, svi koji su sad tu će i ostati, a dovešćemo novajlije kako bismo bili jači na proleće“, naglasio je Kralj tokom razgovora za Partizanov podkast.

Iako su i Nemanja Stevanović kao i Aleksandar Popović skloni kiksevima i nepromišljenim reakcijama na golu, Kralj je ubeđen u njihove golmanske kvalitete.

„Verujem kako u Popovića, tako i u Stevanovića i Lukača. Oni su naši čuvari, od njih krećemo ka daljim linijama odbrane. Popović brani fantastično, nadam se da će i u budućnosti biti deo našeg tima.“

Uprkos teškoj grupi i konkurenciji u vidu Nice i Kelna, Partizan je u prilici da prođe u narednu fazu Lige konferencija.

Kralj je podsetilo na period od pre dve decenije kad je Partizan bio prežaljen posle poraza od Njukasla u Beogradu (0:1), da bi se na Sent Džejms parku plasirao u Ligu šampiona.

„Pred put na Ostrvo su svi mislili da nemamo nikakve šanse, a to ubeđenje i volju kakvu smo negovali između nas liči mi da ima i ova ekipu, čim može da igra sa Nicom, koja ima budžet od 200.000.000 evra ili pokaže kvalitet protiv Kelna, iako Nemci raspolažu sa 100.000.000 evra. Njukasl je tad bio favoriti sa najboljim igračima Engleske, nadamo se da se nešto slično može da se ponovi u narednim godinama“, istakao je sportski direktor crno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari