Ivica Kralj: Pozivam Filipovića da podnese ostavku na mesto predsednika Sudijske organizacije 1Ivica Kralj Foto: RTS/Screenshot (arhiva)

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Kralj rekao je danas da je u prvoj utakmici Super lige Srbije protiv TSC-a viđeno „sudijsko nasilje“, dok je prvog čoveka Sudijske organizacije Dejana Filipovića pozvao da podnese ostavku.

„Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek (sudija Milan Mitić), ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo“, rekao je Kralj, preneo je klub.

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su u subotu uveče nerešeno 3:3, u utakmici prvog kola Super lige Srbije.

Utakmicu su pored šest golova obeležila i tri dosuđena penala, a TSC je do boda došao u šestom minutu nadoknade.

Kralj je dodao da je klub uložio u dovođenje pojačanja, koja su pokazala borbu i želju na terenu, ali da je sve to svojim suđenjem izbrisao Mitić.

„Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da ‘papir’ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to“, rekao je on.

Bivši golman crno-belih istakao je da je funkciju sportskog direktora preuzeo u teškom trenutku, želeći da se oduži klubu.

„Nikada nisam dozvoljavao, niti ću da budem nečija marioneta, čistog obraza i srca sam prihvatio posao i borbu za igrače, stručni štab, navijače i moj klub. Zato me sve što sam video protiv TSC mnogo boli i sa gorčinom porucujem da se sportski sektor na čijem sam čelu, igrači i struka neće predati i dižem glas protiv sudijskog nasilja već na prvoj utakmici prvenstna.Nasilja koje je u velikoj meri doprinelo da ostanemo bez zaslužene pobede“, rekao je on.

„To je samo znak da smo uradili dobar posao u prelaznom roku i izazvali bes onih koji bi da nas uruše i ne dozvole da se sportski takmičimo“, ocenio je on.

Kralj je dodao da je Mitić samo „puki izvršilac“ naređenja koje mu je izdao predsednik Sudijske organizacije.

„Pozivam Dejana Filipovića, predsednika takozvane Sudijske organizacije, da podnese ostavku, jer svojim nečasnim delovanjem uništava i narušava ugled i pomenute organizacije i Fudbalskog saveza Srbije. Ovde su i te kako njegovi ‘prsti’, te je red da se oglasi i objasni nepočinstvo njegovog pulena u Bačkoj Topoli, a potom se povuče sa funkcije kojoj očito nije dorastao“, istakao je on.

Kralj je pozvao navijače da dođu i podrže igrače i klub, dok od javnih ličnost koje navijaju za Partizan traži da svojim delovanjem ukažu na nepravde.

„Ovaj momenat sve mora da nas otrezni i ujedini kao do sada, ako već nije. Voleo bih da u svima nama prodari inat i da dobrom enegrijom damo snagu našem timu i treneru, jer ova borba se ne vodi samo na terenu, to je jasno kao dan. Hvala zato i navijačima koji su bili uz tim u Bačkoj Topoli i prepoznali da za uspeh nije bilo dovoljno nadigrati samo sportskog rivala kome smo pružili ruku bez problema, već i tog čoveka, ako se on uopšte tako može i nazvati“, rekao je on.

„Ćutanje na brutalnu otimačinu koja nam je priređena bi bilo znak predaje, a ja ne želim da ćutim, jer ispred sebe imam vas, navijače i instituciju, čija istorija i veličina obavezuju i mene i sve koji vole Partizan da ga branimo i brinemo o njemu u dobra, ali i zla vremena“, zaključio je Kralj.

Fudbaleri Partizana u drugom kolu Super lige Srbije gostuju Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari