Demanti iz Crvene zvezde o igraču koji još ne igra: Tompkins nije potpisao ugovor do kraja sezone nego opet na mesec dana 1foto:KK Crvena zvezda

Nejasno je šta crveno-beli time žele da postignu, ali je jasno da Amerikanac još uvek nije spreman za profesionalne obaveze.

Mnogo toga pogrešnog i čudnog uradili su crveno-beli ove sezone, a čini se da je saradnja sa Trejem Tompkinsom možda i nešto što je na samom vrhu atipičnih poteza vodećih ljudi sa Malog Kalemegdana.

Nekadašnji košarkaš Real Madrida stigao je u Beograd povređen. Lekarski pregledi pokazali su da fizički nije ni blizu igrača sposobnog da ispuni najviše profesionalne standarde i umesto da mu je klub kupio kartu za odlazak kući, odlučio je da sa njim potpiše ugovor na mesec dana.

Amerikanac se i prethodnih sezona poprilično mučio zbog problema sa kolenom sa kojima je i doputovao u prestonicu Srbije. U prethodnih mesec dana verovanto je radio na oporavku i jačanju mišića, međutim period košarkaške apstinencije time je produžio na čak devet meseci.

U okolnostima kada je Zvezda praktično ispala iz trke za plasman u plej-in Evrolige, svodeći svoje ambicije na uspehe u regionalnom i domaćem okviru, deluje nejasno šta tačno pokušava da dobije od Tompkinsa, koji u svojoj 34. godini očigledno ne može u fizičkom smisulu da se dovede u stanje neophodno za najveće napore.

Iako su novinari juče došli do saznanja da je sa njim klub produžio ugovor do kraja sezone, danas je usledio demanti sa Malog Kalemegdana.

– Američki krilni centar Trej Tompkins produžio je u četvrtak ugovor sa KK Crvena zvezda na još mesec dana, sa daljom opcijom produženja. Podsetimo, bivši osvajač Evrolige potpisao je prošlog meseca kratkoročni ugovor na mesec dana sa opcijom produženja koju je klub danas aktivirao – navedeno je u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda u sastavu već ima sedmoricu inostranih igrača, od kojih je mali broj onih koji u kontinuitetu pružaju dobre partije.

Već je dvojicu dovela na polovini sezone (Smart i Gilespi) i nije se preterano ovajdila, jer su učinci obojice vrlo skromni (najblaže napisano).

Tompkins je poslednji ugovor imao sa ruskim Zenitom u sezoni 2022/23 i faktički je već devet meseci bez takmičarske utakmice, što očigledno ne smeta Janisu Sferopulosu, šefu struke crveno-belih.

– Trej je u fazi kada trenira individualno, ali je u poslednjem delu rehabilitacije. Nadam se da će u naredne dve sedmice biti u mogućnosti da pomogne timu – optimista je grčki stručnjak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari