Dubai i zvanično postaje član ABA lige od 12. marta: Sport klub objavio detalje predstojeće Skupštine regionalnog takmičenja 1Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Na Skupštini ABA lige koja je zakazana za 12. mart biće izglasano da ekipa Dubaija bude priključena ovom takmičenju od sledeće sezone, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Po ovoj informaciji, povećaće se broj klubova koji će nastupati u ABA ligi u sledećoj sezoni, da bi od 2025/26. broj klubova ponovo bio 14, ali će tada i ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biti u takmičenju.

Izvor Sport kluba navodi da će se u Zagrebu najpre voditi rasprava o regulisanju vlasničkih prava, zato što trenutno samo 11 klubova ima pravo glasa (Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP Železnik, Budućnost, Mornar, Cibona, Zadar, Cedevita Olimpija, Krka i Igokea).

Potrebna je jednoglasna odluka da se na tom spisku nađu i Studentski centar, Split i Borac, nakon čega će se donositi odluke vezane za učešće Dubaija u regionalnom takmičenju.

Oni će, tvrdi Sport klub, izglasati prijem Dubaija u ABA ligu, broj klubova koji će nastupati u sezoni 2024/25. (15 ili 16) i biznis plan, koji će prethodno predstaviti delegacija iz UAE.

Dubai će snositi sve troškove tokom sezone koja sledi kada su gostovanja u pitanju, spreman je da organizuje finalni turnir Superkupa ABA lige, a Sport klub iz pouzdanih izvora saznaje da bi u bliskoj budućnosti kompanija „Fly Dubai“ mogla da postane i generalni sponzor lige.

Kako tvrdi Sport klub, kad ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane član ABA lige porašće šanse da ovo takmičenje dobije veću prohodnost ka Evroligi i Evrokupu, pa čak i „A“ licencu za Partizan i Crvenu zvezdu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari