Jirgen Klop: Biću u Liverpulu sve dok budem bio poželjan 1PLAYER PUBLICATIONS. (Xinhua)

Liverpul je u velikim rezultatskim problemima, ali Jirgen Klop, kao menadžer ekipe, ne misli da treba da preuzme veću odogovrnost od one koja podrazumeva preispitivanje spostvenih odluka.

Istine radi, Liverpul je tokom sezone opterećen brojnim kadrovskim problemima. Luis Dijaz, Žota, Firmino, Darvin Nunjez, Van Dajk nalaze se na listi povređenih igrača, s tim što su prva trojica van takmičarskog pogona već mesecima.

S tim u vezi, loši rezultati se mogu protumačiti i na taj način, međutim, poslednja dva poraza od Brajtona (1:3) i Brentforda (0:3) spustili su Liverpul tek na deveto mesto na tabeli Premijer lige, daleko od zone Lige šampiona.

Četvrtoplasirani Mančester junajted ima deset bodova prednosti, što je činjenica koja je upalila alarm na Enfild roudu.

Od momenta kada je 2015. preuzeo vođenje Liverpula, Jirgen Klop nije se suočio sa lošijim rezultatima od današnjih.

Sve je više mišljenja da je nemački stručnjak postigao zenit na klupi Liverpula.

Klop, pak, ima ugovor sa klubom do 2026. i ne namerava da promeni mesto prebivališta u skorije vreme.

„Biću ovde sve dok sam poželjan. Ako mi niko ne kaže da idem, neću otići. To možda znači da ćemo doći do tačke kada će biti potrebno menjati neke stvari, ali to je nešto za budućnost. Za leto ili kadgod, svakako ne sada. Imam dovoljno vremena da razmislim o tome“, poručio je nemački stručnjak.

Klop je u poslednje vreme kritikovan da je previše zaštitnički nastrojen prema svojim igračima.

„Čuo sam da neki pričaju kako sam previše lojalan prema svojim fudbalerima, ali nisam. Problem je suviše kompleksan. Ako nemate koga da uvedete sa klupe, ne možete nikoga da izvedete. U Dortmundu je bilo jasno kada sam otišao, rekao sam da tu nešto mora da se promeni. Bila je drugačija situacija nego što je sada.“

Trofejni stručnjak uveren je u ispravnost svoga rada, kao i u sposobnosti da svojim metodama doprinese poboljšanju rezultata.

„Ili se menja trener ili se menja mnogo drugih stvari. Što se mene tiče, osim ako mi neko ne kaže drugačije, neću ići“, naznačio je Klop.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari