Jirgen Klop zadovoljan posle novog kiksa Liverpula: Baš sam tako želeo da igramo 1EPA-EFE/ANDREW YATES EDITORIAL USE ONLY.

Umesto šest, Liverpul je u uvodna dva kola Premijer lige osvojio svega dva boda. Nakon remija sa Fulamom u Londonu, puleni Jirgena Klopa u ponedeljak uveče nisu uspeli da pobede Kristal Palas na svom terenu (1:1). Uprkos tome što su sve vreme imali inicijativu, brojne šanse, na kraju je Palas mogao i do sva tri boda, s obzorom na to da su Zahu milimetri delili od toga da bolje zahvati loptu, pred sam kraj utakmice, na pola metra od gola Alisona Bekera.

Jirgen Klop na startu sezone ima problema i sa povredama brojnih igrača. Zbog zdravstvenih problema, protiv Kristal Palasa nije mogao da računa na čak dvojicu štopera Matipa i Konatea, kao i na odličnog Dijoga Žotu. Takođe, protiv Fulama se povredio Alkantara, dok je Okslajd-Čembrlejn van takmičarske ekipe još od letnjih priprema.

Videla se određena nesigurnost u poslednjoj liniji tokom meča, pogotovo kada je Natanijel Filips ostajao sam sa brzonogim Zahom u igri jedan na jedan. Takođe, kreativnost veznog reda je sve upitnija, pogotovo u odsustvu Alkantare. Liverpul jeste dominirao protiv Kristal Palasa, međutim ranjivost odbrane, pogotovo u tranzicionoj igri rivala, bila je očigledna.

„Utisak o igri moje ekipe je stvarno dobar. Rekao sam momcima posle utakmice da sam ponosan. I jesam – tako se osećam. Mnogo stvari se desilo tokom nedelje. Odigrali smo onako kako smo želeli. Naravno da smo hteli bolje da realizujemo prilike, ali mislim da smo se odlično snalazili u šesnaestercu sa dosta protivničkih defanzivaca. Blokirali su nam sedam-osam šuteva u prvom poluvremenu, to je veliki broj, tako da smo očigledno bili na pravom putu. Ali, nažalost, tada su nam dali gol. Mislim da je to bio njihov prvi kontranapad. U tom trenutku su oni pokazali koliko su dobri i koliko je teško igrati protiv njih, jer takav trenutak protiv ovakvog tima uvek može da vam se desi“, razmišljanja je Jirgen Klop.

Novajlija Darvin Nunjez naseo je na provokacije Joakima Andersena udarivši ga glavom u bradu, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Tim činom, Urugvajac je ostavio saigrače u nezavidnom položaju. Iako su, potom, uspeli da izjednače golom Luisa Dijaza, ostali su bez dva planirana boda. Liverpul je uputio 24 šuta ka protivničkom golu, ali su samo četiri išla u okvir koji je čuvao Španac Gvaita.

„Bilo je tu malo provokacija, ali definitivno pogrešna reakcija. Prilično jasan crveni karton, ne mogu to da poreknem. Naučiće iz toga, nažalost sada propušta nekoliko utakmica zbog toga. To nije u redu u našoj trenutnoj situaciji, ali tako je.“

Klop će sigurno razgovarati sa bivšim igračem Benfike, naročito jer je tokom priprema pokazao da može biti ubojit i u Premijer ligi.

„Da, naravno da ću razgovarati sa njim. Ušao sam u svlačionicu i prvo želeo da vidim situaciju, jer na terenu nisam video šta se desilo. Video sam Andersena kako leži i Darvina kako odlazi u svlačionicu. Pitao sam samo naše momke i video da je crveni karton. Pogrešna reakcija, Anderson je želeo da ga isprovocira i uspeo je u tome. Ali, Darvin je pogrešio i naravno da ćemo pričati o tome.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari