Jokić posle lekcije jednom od najvećih NBA talenata: Holmgren mora malo da se ugoji 1BETAPHOTO: AP Photo/Matt York

Oklahoma Siti Tander ima jednu od najtalentovanijih ekipa u NBA ligi, ali je protiv Denvera dobila važnu lekciju u procesu sazrevanja (128:95).

Nagetsi su sezonu započeli sa tri pobede, a poslednju su rutinski izvojevali na terenu Oklahome Siti Tandera. Neizvesnosti nije bilo, iako se javnost nadala da bi talenti poput Četa Holmgrena, Džoša Gidija, Kejsona Valasa, Džejlena Vilijamsa ili kvaliteta Šeja Gildžijus-Aleksandera mogli da namuče aktuelne šampione.

Razlika u kvalitetu bila je očigledna, a naročito je bilo primetno da je odbrana Tandera poprilično porozna.

Uprkos tome što je u napadu bio veoma potentan, Čet Holmgren, jedan od najvećih NBA talenata, dobio je veoma tešku lekciju u odbrani na Nikoli Jokiću.

Srbin je samo u provom poluvremenu ubacio 22 poena. Doduše u tom intervalu Holmgren mu je dao 18, ali je u nastavku dominacija najboljeg centra današnjice bila još veća. Do isteka trećeg kvartala, as Denvera imao je već 28 poena i 14 skokova.

Visine 216 i raspona ruku 229 centimetara Holmgren je u direktnim duelima sa Jokićem mogao da se uveri koliko još defanzivno mora da napreduje. Specifične građe, sa tek 95 kilograma, Holmgren jednostavno nije mogao fizički da isparira Jokiću.

– Veoma je talentovan momak, ali ovo je njegova prva godina. Još uči igru, koliko je brza, gde ima prednost, gde je nema. Potrebno mu je iskustvo. Mora i malo da se ugoji, da budem iskren, ali da, ima poseban talenat – iskren je bio Jokić.

Amerikanac je leta 2022. bio biran kao drugi pik na draftu, ali nije ni doživeo debi pošto je tokom priprema doživeo tešku povredu stopala. Njemu je tekuća, zapravo ruki sezona tokom koje bi trebalo da iskusi koliko je sposoban da defanzivno igra na poziciji petice.

– Ne bih rekao da sam bio iznenađena, ali… Gledali smo snimke, pravili plan… U svakom slučaju, novo iskustvo. Nikada nisam igrao protiv njega. Ne mogu da kažem da sam igrao protiv nekoga ko mu je i sličan u životu. Nema dileme da radi mnogo stvari koje je teško ponoviti – impresioniran je bio Holmgren onime što je Jokić prezentivao u direktnim duelima sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari