Jovanović pred SC Derbi: Očekujem zahtevnu utakmicu 1Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da očekuje zahtevnu utakmicu protiv podgoričkog SC Derbija na startu ABA lige, pre svega zbog kvaliteta protivnika.

„Očekuje nas prvo kolo ABA lige u kome ćemo dočekati SC Derbi, tim koji je ušao iz ABA 2 lige. U pitanju je ekipa koja je dobro izbalansirana između iskustva i mladosti… Očekujem zahtevnu utakmicu, pre svega zbog kvaliteta protivnika“, rekao je Jovanović, prenosi klub.

Košarkaši Mege će novu sezonu u ABA ligi početi sutra kada će dočekati podgorički SC Derbi, sa kojim se do sada nisu sastajali u zvaničnim utakmicama.

Po rečima Jovanovića, pred njegovom ekipom je period prilagođavanja jer je Mega promenila veliki deo ekipe.

„Obzirom da smo mlađi nego prethodne sezone, sigurno je da će nam biti potrebno neko vreme da uspostavimo standard igre. Nadam se će to biti u što bržem periodu. Što se tiče grešaka kojih će sigurno biti, želim da moji igrači to nadomeste energijom i zalaganjem na terenu“, rekao je Jovanović.

Centar Mege Karlo Matković je istakao da njegova ekipa mora da odgovori na fizičku igru gostujućeg tima.

„Trenirali smo jako tokom celog toka priprema i spremni dočekujemo početak ABA lige. Igramo protiv ekipe koja je fizički jaka i čvrsta, kvalitetno su se pojačali i sigurno imaju velike ambicije da se što bolje prikažu u svojoj prvoj sezoni u prvoj ABA ligi“, rekao je Matković.

„Mi, pre svega, moramo da odgovorimo čvrsto na njihovu fizičku igru i da uđemo koncentrisani u utakmicu. Ukoliko nametnemo ritam koji nama odgovara, verujem da ćemo biti blizu da na uspešan način započnemo sezonu u regionalnom takmičenju“, dodao je on.

Utakmica Mega – SC Derbi igra se sutra od 12.00 u Hali sportova „Ranko Žeravica“, uz ograničeno prisustvo publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari