Jović: Jedva čekam duel sa Jokićem 1EPA-EFE/JASON SZENES

Nikola Jović izabran je rano jutros na NBA draftu kao 27. pik od strane Majami Hita. Postojala su predviđanja prema kojima je mogao da bude i ranije biran od strane Denvera, međutim da stvaranja potencijalnog srpskog tandema Jokić-Jović ipak nije došlo.

Neposredno nakon saznanja u kojem bi klubu mogao da nastavi karijeru, Jović je izneo sovje prve utiske.

„Ostvario sam san, presrećan sam što sam ovde. Hvala Majamiju koji je prepoznao moj talenat i odlučio da me odabare“, istakao je 19-godišnji srpski košarkaš.

Jović je prokomentarisao i poređenja, neretko od strane američkih novinara, sa Nikolom Jokićem.

„Možemo da poredimo košarkašku inteligenciju i veštinu dodavanja. On to ipak radi na višem nivou, ali jedva čekam da ga sretnim i igram protiv njega“, poručio je momak rođen u engleskom Lesteru.

Jović smatra da je u startnoj prednosti, u odnosu na vršnjake, s obzirom na to da je igrao seniorsku košarku u dresu Mege.

„Igrao sam protiv odraslih i to mi je najviše pomoglo. Posebno ove godine. Bilo je teško. Mislim da sam dobro testirao košarkašku inteligenciju, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Mislim da sam u blagoj prednost zbog svega toga“, poručio je Jović.

Odluku Majamija da odabere Jovića prokomentarisali su i voditelji programa Džej Bajlas i bivši NBA košarkaš Kendrik Perkins.

„Izuzetno je vešt za svoju građu, što je redak slučaj. Može da šutira, prodire, dodaje…“, rekao je analitičar ESPN-a Bajlas.

Bivši NBA šampion sa Bostonom (2008) je istakao da je ekipa sa Floride napravila dobar izbor.

„Nema sumnje. On je snajper, sjajan šuter“, istakao je Perkins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari