Jović solidan u brodolomu Majamija, Ostin Rivs zasenio sve u Milvokiju 1 EPA-EFE/ADAM DAVIS

Izabranici Erika Spolstre „nestali“ sa terena u drugom poluvremenu meča sa Golden Stejtom (113:92). Derbi u Milvokiju obeležio bek Los Anđeles Lejkersa koji je bio najzaslužniji za trijumf „jezerdžija“ posle dva produžetka (128:124).

Nastavio je Nikola Jović sa solidnim izdanjima u dresu Majamija. Hit je bio kompetitivan protiv Voriorsa u prva 24 minuta utakmice, ali je u nastavku toliko zaribao da su gosti iz San Franciska na kraju rutinski trijumfovali.

Reprezentativac Srbije odigrao je sasvim korektno, za 30 minuta u igri ubacio je 11 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Bio je to njegov treći meč, od poslednja četiri, na kojem je imao dvocifren košgeterski učinak nakon što je Nju Orleansu dao 10, a Klivlelndu 14 poena.

U poraženom timu je Bem Adebajo bio najefikansiji sa 24 poena dok su Teri Rozir i Hejvud Hajsmit dali po 15.

Na pobedničkoj strani posebno se istakao Klej Tompson (28p) koji je pritom ubacio i šest trojki iz 14 pokušaja. Stef Kari (17p) nije imao šutersko veče, pošto je sa distance šutirao 3/10.

Odličan meč odigran je u Milvokiju. Baksima su gosotvali Lejkersi, a pobednik je rešen tek posle dva produžetka.

Partiju sezone pružio je Ostin Rivs. Reprezentativac Amerike imao je učinak od 29 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Bogatiji tripl-dabl Janisa Adetokunpa (29p, 21sk, 11as) nije adekvatno valorizovan u kolektivnom smislu, s obzirom na to da su Lejkersi trijumfalno napustili Viskonsin.

Važan doprinos tirjumfu imao je i Entoni Dejvis koji je meč odveo u drugi produžetak tako što je izblokirao pokušaj Demiena Lilarda  vredan pobede.

U drugom produžetku Rivs je pogodio ključnu trojku za 124:121, a pogotku je prethodila sjajna blokada Dianđela Rasela, dok je Entoni Dejvis odigrao odličnu odbranu na Janisu Adetokunbu.

Centar Lejkersa bio je fascinantan sa 34 poena, 23 skoka i čak četiri „banane“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari