Juventusu oduzeto 15 bodova, Liga šampiona ostaje samo san 1Fptp EPA-EFE/CIRO FUSCO

Fudbalski gigant doveden u veoma tešku situaciju, kako rezultatsku, tako i finansijsku. Juventus kažnjen oduzimanjem 15 bodova u Seriji A.

Novčanim malverzacijama, i to godinama unazad, koje su se odnosile na transfere fudbalera, Juventus je „peglao“ finansijske izveštaje i tako na lažan način pokazivao da je u okvirima finansijskog fer-pleja.

Odlukom savetnog Apelacionog suda, Stara dama je kažnjena oduzimanjem 15 bodova. Crno-beli su do presude delili treće mesto na tabeli Serije A, a nakon odluke pravosudnih organa, pao je na deobu 11. pozicije.

S tim u vezi, Juventus će, najverovatnije, ostati bez mesta u Ligi šampiona naredne sezone, što će predstavljati dodatni finansijski udarac za klub koji je u milionskim dugovima.

Preciznije, Juve je u poslednje tri godine akumulirao dug veći od 700 miliona evra.

Bez učešća u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, crno-beli neće imati dovoljno prostora za manevar na tržištu igrača i lako bi mogao da ispadne iz konkurecije klubova koji dovode najkvalitetnije fudbalere.

Juventus je do presude imao 37 bodova,a od ovog vikenda 22.

Osm kluba, kažnjeni su i funkcioneri koji su bili svesni šta čine i da krše zakone.

Bivši sportski direktor Juventusa, a aktuelni Totenhema, Fabio Paratiči, kažnjen je sa dve i po godine zabrane obavljanja funkcija u fudbalu.

Andrea Anjeli i Mauricio Arivabene sankcionisani su sa dve godine, Federiko Kerubini na godinu dana i četiri meseca, dok je najbolje prošao Pavel Nedved sa osam meseci zabrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari