Južnjačka duhovitost - da li je priča o novoj promeni na klupi Nišlija vic ili istina? 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kao u tesnim cipelama, tako su u niškom Radničkom osećaju pred odlazak na zimsku pauzu.

Radnički iz Niša ove sezone deluje kao devojka zaljubljena u sebe koju niko u čaršiji neće.

Gotovo da ne postoji pregalac u klubu koji vam neće reći da rezultati u prvom delu šampionata nisu u dosluhu sa kvalitetom ekipe.

Obrazložiće vam čitav niz razloga zbog kojih je Radnički posle 19 kola pretposlednji sa svega 17 bodova i nijedan neće biit vezan za način igre i domete aktuelnog sastava.

Pokušale su Nišlije smenom trenera da naprave iskorak; doveden je stručnjak za probleme ekipa koje koketiraju sa ispadanjem iz Superlige, međutim ni Slavoljub Đorđević na kraju zimskog semestra izgleda nije dobio prelaznu ocenu.

Ni trijumf nad Partizanom na „Čairu“ za upravu nije bio dokaz položenog ispita već samo povod za novi vid samozaljubljenosti i uverenosti da trener strogih principa, neko će reći konzervativnih, ne paše klupi Reala sa Nišave.

Prem saznanjima Mozzart Sporta uprava Radničkog spremna je da se „pospe pepelom“ u nameri da pokuša da vrati Nikolu Trajkovića, stručnjaka koji je ekipu predvodio u prvih 14 kola jesenjeg dela Superlige.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog, Crvene zvezde, Zete… ostavio je utisak modernog stručnjaka pod čijim je nadzorom ekipa trebalo da osvoji mnogo više bodova od ukupno 13 koliko ih je imala u momentu kada je Trajković rešio da potpiše papir o otkazu.

Ako bi kalkulator, pak, bio merilo, onda bi Đorđević mogao da riternira upravi s obzirom na to da je u preostalih pet kola osvojio četiri boda, uz trijumf nad Partizanom.

Teško da u Radničkom mogu da zamere Đorđeviću na porazu u Kupu Srbije od Crvene zvezde na Marakani (5:0) s obzirom na to da je taj duel došao neposredno pred meč Superlige sa Partizanom.

Četrdesetdvogodišnji stručnjak imao je pritom veoma težak raspored, s obzirom na to da su u Nišu dočekani još Čukarički i Vojvodina međutim remi sa Železničarom iz Pančeva u poslednjem kolu (1:1) kao da je ubedio upravu da je lepršavost bez učinka ipak prihvatljivija od korektne učinkovitosti bez „fudbalskih šljokica“.

Detalji pregovora sa Trajkovićem još uvek nisu poznati, kao ni verovatnoća njegovog povratka, pogotovo što niškom čaršijom kruže priče da Đorđević ima veoma unosan ugovor.

Istovremeno, fudbalski menadžer Bratislav Ristić mogao bi uskoro da postane sportski direktor kluba i da već u zimskom prelaznom roku donosi sve bitnije odluke u vezi sa dolascima i odlascima igrača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari