Ka Melburnu bez usputne stanice u Sidneju: Australija u polufinalu Junajted kupa, Srbija sa lepim iskustvom u timskom duhu 1Foto: Fonet/AP

Natalija Stevanović, drugoplasirana teniserka Srbije na svetskoj listi (184. mesto), imala je krupan zalogaj da sačuva nadu srpskom teniskom timu u polufinale Junajted kupa, drugog izdanja takmičenja za mešovite reprezentacije.

U vatru je bačena kao zamena Olge Danilović, naše najbolje igračice (181), koja je igrala u sva četiri prethodna meča u duelima s Kinezima i Česima u Pertu, po dvaput pojedinačno i u miksu.

Planirana pobeda Novaka Đokovića u prvom okršaju četvrtfinala s Australijom je izostala, jer je najbolji teniser sveta imao ograničenja u igri zbog bola iznad zgloba desne ruke, a i njegov se protivnik Aleks de Minor, prvoplasirani domaći igrač, pokazao u najboljem svetlu.

Stevanovićeva, koja je na sebe skrenula pažnju na Vimbldonu prošle godine probojom preko tri kola u kvalifikacijama do trećeg kola na glavnom turniru, loše se nosila s teretom potajnih očekivanja da će se izboriti za odlučujuću igru mešovitih parova.

Ajla Tomljanović, koja silom prilika, zbog povreda u prethodnoj sezoni, nije ni među 200 vodećih na listi (292. mesto), a lane je u ovo vreme bila 32, držala je razvoj događaja na terenu pod kontrolom snagom većeg iskustva od protivnice, a i na krilima podviga svog saigrača.

Pobedila je sa 6:1, 6:1.

Ka Melburnu bez usputne stanice u Sidneju: Australija u polufinalu Junajted kupa, Srbija sa lepim iskustvom u timskom duhu 2
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Od 1:1 u prvom setu pripalo joj je osam gemova uzastopce.

Australija se iz Perta seli u Sidnej na avionskom putu od 3.300 kilometara.

Pred domaćom publikom će igrati 6. januara protiv uspešnijeg iz meča Grčke sa Stefanosom Cicipasom i Nemačke s Aleksandrom Zverevom (5. januar).

U polufinalu je i Poljska, koja je u prvom četvrtfinalu u Pertu s maksimalnih 3:0 savladala Kinu, tim iz naše grupe.

Poljaci su s Hubertom Hurkačom i Igom Švjontek glavni favoriti, a čekaju pobednika meča Francuske i Norveške (4. januar).

Preostala dva četvrtfinalna meča se igraju u Sidneju.

Naši teniseri sa lepim iskustvom nastavljaju u Australiji, a pre svega su oči uprte u Novaka Đokovića, koji ide u Melburn da se na Australijan openu od 15. januara bori za 11. krunu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari