Kada Mitrović "nišani" svaki peti šut je gol: Brojke kažu da Srbinu nema ravnog u engleskom fudbalu 1EPA-EFE/Oli Scarff

Reprezentativac Srbije trenutno je četvrti po efikasnosti u Premijer ligi, ali je u isto vreme daleko iznad ostalih računajući pogotke od početka prethodne sezone.

Precizni skupljači podataka te vrste izračunali su da je Aleksandar Mitrović postigao ubedljivo najviše pogodaka na ostrvskim terenima, a analizom su obuhvaćene četiti najjače lige u Engleskoj.

Centarfor Fulama dao je 54 gola na 59 meča, pri čemu je u takmičarskoj 2021/2022. postavio rekord Čempionšipa (43), a ove godine je u Premijer ligi stigao do 11 golova u dresu kluba iz Londona.

Dugoplasirani na ovoj listi je Vili Kin sa 35 golova na 68 mečeva, dok ima skor Ros Stjuart 35/60. Od premijerligaških špiceva tu su samo Hari Kejn i Mohamed Salah, sa po 30 golova u dve sezone.

 

Zanimljiv je i podatak da je rekordni strelac srpske reprezentacije svih vremena uputio čak 266 udaraca ka mrežama protivnika, od prošlog leta, tj. da je svaki peti pokušaj pretvorio u pogodak.

Poslednji je postigao 3. januara, u minimalnoj pobedi Fulama nad Lesterom – 1:0, posle čega je njegov tim napredovao na tabeli i sada je sedmoplasirani u PRL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari