Kako je Miloš Milojević postao samo trener na određeno vreme: Zašto su Zvezda i Partizan ove sezone olako "potrošili" tuce stručnjaka? 1Foto: rdjan Stevanovic/Starsport

Čelnici Crvene zvezde su u proteklih nekoliko dana pregovarali sa Izraelcem Barakom Baharom, i on će, kada po svemu sudeći u junu preuzme ekipu od Miloša Milojevića, postati treći trener srpskog šampiona za samo godinu dana.

Možda nije za utehu navijačima Partizana, ali u ovoj kategoriji njihov klub ima trenutno bolji skor od crveno-belih, jer je u ovoj sezoni već promenio trojicu trenera – nakon Ilije Stolice i Gordana Petrića, ekipu sada vodi Igor Duljaj.

– Crvena zvezda i Partizan su klubovi koji u velikoj meri zavise od rezultata, što proizvodi i puno nestrpljenja kod onih koji donose odluke. Rešavanje problema čestim promenama na klupi nije dobar put, ali treneri su nezaštićeni i upravama je lako da na njih svale odgovornost – kaže u razgovoru za Danas Vladimir Vermezović, bivši fudbaler i trener Partizana.

Sa Vermezovićem se slaže i Goran Bogdanović, bivši fudbaler Partizana, Majorke i Espanjola.

– Protivnik sam toga da se često menjaju treneri, naročito u našim klubovima, jer je srpski fudbal po mnogo čemu jedinstven i ne može da se poredi sa onim u evropskim zemljama. To se naročito odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan, imam utisak da je ljudima koji vode ta dva kluba to način da prikriju neke druge stvari i promašaje – kaže Bogdanović.

On dodaje da Miloš Milojević nije dobio šansu u Zvezdi i da uprava srpskog šampiona nije imala dovoljno strpljenja sa stručnjakom koji je zamenio Dejana Stankovića.

– Mislim da Milojević nije dobio dovoljno vremena i da su mogli da sačekaju da pokaže šta ume sledeće sezone u Ligi šampiona. Nije proveo ni godinu dana u klubu, a oni ga menjaju, meni to nije razumljivo. I ovom Izraelcu može da se desi da Zvezda upadne u tešku grupu u Ligi šampiona i da rezultati ne budu na nivou nečijih ambicija.

Vermezović smatra da je olakšavajuća okolnost za Crvenu zvezdu to što je već obezbedila titulu u Superligi.

– Oni su već obezbedili prvo mesto i neće ih puno poremetiti činjenica da ekipa radi sa čovekom koji zna da u junu odlazi iz kluba. Međutim, nije prijatno raditi u takvoj atmosferi – kaže Vermezović i dodaje da Partizan ima drugačije probleme u odnosu na „večitog rivala“:

– Partizan je promenio desetak trenera za kratko vreme, odnosno od kad je sadašnja uprava u klubu. U većini slučajeva, nisu dobili pravu šansu, što pre svega znači poverenje i strpljenje. U javnosti se čak pojavljuju priče da moje kolege izbegavaju da dođu u Partizan, ali, svi oni, kao i ja, misle da ne postoji loš trenutak kada treba prihvatiti poziv da se preuzme trenersko mesto u Partizanu. To je značajno za svakoga ko se bavi ovim poslom u Srbiji, a naročito za one koji su ceo život proveli u tom klubu – smatra Vermezović.

Bogdanović, koji je nekoliko godina bio direktor Smedereva dok je taj klub bio u najvišem rangu srpskog fudbala, kaže da klub iz Humske ima probleme koji se prikrivaju čestim smenama na klupi.

– U Partizanu treba menjati neke druge stvari, a ne trenere. Da se ne lažemo, nisu oni problem nego uprava kluba. Već sam i zaboravio ko je vodio tim na početku sezone, koliko je trenera promenjeno u poslednjih nekoliko godina. Sa Petrićem je krenulo na bolje, međutim, desio se peh u duelu sa Šerifom i oni ga smene. Ne znam ni šta da kažem o Partizanu, muka mi je kad pomislim šta se sve tamo dešava – izjavio je Goran Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari