Kao da je u zemlju propao: Već dve nedelje ni traga ni glasa od igrača Milana na pozajmici u Norčepingu 1Foto: Pixabay/Blueeye

Emil Robak, 20-godišnji napadač koga je Milan u martu dao na kaljenje u Norčeping, kao da je u zemlju propao.

Ne samo da klub ne zna gde je nego ni njegovi roditelji, doseljenici u Švedsku iz Gambije, ne znaju gde im je dete.

„Ne javlja mi se već dve nedelje. I danas sam ga zvao i poslao mu es-em-es poruku i ništa. Zabrinuti smo“, izjavio je za lokalne novine sportski menadžer Norčepinga Toni Martinson.

Kao da je u zemlju propao: Već dve nedelje ni traga ni glasa od igrača Milana na pozajmici u Norčepingu 2
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Robak je ponikao u Hamarbiju, a među rosonere je došao pre tri godine. Zabeležio je dva minuta u dresu italijanskog velikana, kada je pretprošle sezone u osmini finala kupa na San Siru savladana Đenova na produžetke s 3:1. Trener Stefano Pjoli ga je uveo u igru u 118. minutu umesto Francuza Olivijea Žirua.

U proleće pre dve godine bio je zajedno u omladinskom timu s Markom Lazetićem, talentovanim napadačem koga je Crvena zvezhda prodala Milanu za četiri i po miliona evra (u ovoj sezoni na pozajmici u Fortuni Sitard u holandskoj ligi). U prošloj sezoni, kad je Lazetić bio u Altahu iz Austrije, Robak je pozajmljen Nordsjelandu, ali je igrao samo dvaput. U Norčepingu svega triput. U intervjuu za lokalni list 10. avgusta izjavio je „da mu ne ide kako je planirao“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari