Najzanimljiviji duel prve večeri osmine finala Lige šampiona viđen je na Santjago Bernabeuu, gde su se sastala dva posrnula velikana Real i Bajern i gde je postignuto čak pet golova, naspram svega dva u preostala tri susreta. Madriđani su slavili 3:2, ali s obzirom na poteze na koje se trener Madriđana Fabio Kapelo odlučivao u drugom poluvremenu, prava je sreća da i ta prednost nije istopljena.

Najzanimljiviji duel prve večeri osmine finala Lige šampiona viđen je na Santjago Bernabeuu, gde su se sastala dva posrnula velikana Real i Bajern i gde je postignuto čak pet golova, naspram svega dva u preostala tri susreta. Madriđani su slavili 3:2, ali s obzirom na poteze na koje se trener Madriđana Fabio Kapelo odlučivao u drugom poluvremenu, prava je sreća da i ta prednost nije istopljena. Naime, kada je već imao u džepu pobedu (3:1 poluvreme), umesto da nastavi sa daljom ofanzivom i ubedljivo savlada nejake Bavarce italijanski stručnjak, vođen onom narodnom „ko traži veće izgubi ono iz vreće“, opredelio se za potpunu defanzivu. Nemcima je ostalo samo da krenu na sve ili ništa, bez rezona, prave zamisli, na kraju i iz očaja šutirali su ka golu Kasiljasa, a iz jednog takvog „poslednjeg trzaja davljenika“ stigli i do drugog gola, dela Holanđanina Van Bomela (88. minut). On je tim pogotkom svoj tim vratio u život i ostavio nadu za prolaz u narednu fazu.

Rezultati osmine finala

Real Madrid – Bajern 3:2, PSV – Arsenal 1:0, Seltik – Milan 0:0, Lil – Mančester junajted 0:1, sinoć su igrali: Barselona – Liverpul, Porto – Čelsi, Inter – Valensija, Roma – Lion

– Real je počeo mnogo bolje, ali smo u drugom poluvremenu uspeli da preuzmemo inicijativu. Nakon napravljenih izmena zaigrali smo dinamičnije i drugi gol je stigao kao nagrada. Naš nastup u drugom delu igre daje nam nadu i ohrabrenje pred revanš. Nikada ne prihvatam poraz, ali je ovo bio dobar rezultat za nas – rekao je strateg Bavaraca Otmar Hicfeld, dok je njegov kolega sa „kraljevske“ klupe bio nešto „slikovitiji“.

Lilu preti izbacivanje iz LŠ

Mančester junajted je uspeo da ostvari minimalnu pobedu u Lansu protiv Lila i tako gotovo sigurno obezbedi sebi mesto u četvrtfinalu LŠ. Međutim, rezultat meča ostao je u senci incidenata koji su se dešavali. Naime, na jednoj od tribina gde su bili smešteni gostujući navijači došlo je do nereda usled čega je popustila zaštitina ograda, a nekoliko navijača bilo povređeno. Policija je brzo intervenisala i korišćenjem suzavca sprečila dalje nemire, a još uvek se traže svedoci koji bi mogli reći šta se zapravo dogodilo. Čelnici UEFA najavili su da će sprovesti detaljnu istragu, a prema nekim spekulacijama Lil bi mogao da se suoči sa izbacivanjem iz LŠ. Podsetimo, Fejenord je nedavno zbog sličnog incidenta izbačen iz Kupa UEFA.

Inače, Francuzi su puni primedbi na suđenje. Trener Lila Klod Puel smatra da je njegovoj ekipi neopravdano poništen gol (zbog faula nad Nemanjom Vidićem), kao i da je pogodak Mančestera bio neregularan jer je kod slobodnog udarca Rajana Gigsa golman Toni Silva još nameštao živi zid. Njegovi fudbaleri su posle Velšaninovog gola zapretili napuštanjem terena.

– Pri rezultatu 3:1 kao da nas je obuzeo strah i od tada stvari nikako nisu išle dobro po nas, kao kada tenisera ne slušaju ruke, bili smo nekako vezani. Timovi koji postignu dosta golova na našem Bernabeuu ulivaju nam strah – „objasnio“ je Fabio Kapelo.
Milan i Seltik su u Škotskoj odigrali miroljubiv meč bez golova, mada su posle meča oba trenera bila zadovoljna ishodom. Arsenal će na svom Emirejtsu morati dobro da se potrudi i nadoknadi minus od jednog gola, koliko su izgubili u Ajndhovenu.
Revanš dueli igraju se 7. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari