Kapiten Majstorović o nastavku vladavine srpskih basketaša Evropom: Nije prokletstvo nego istorija 1EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Pobedom nad Letonijom, Orlovi su produžili dominaciju Starim kontinentom, započetu još 2018. godine.

Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković su u finalu turnira u Gracu (21:14) zadali nov domaći zadatak evropskoj konkurenciji.

„Bio je ovo savršen turnir za nas. igrali smo sjajno tokom čitavog toka EP. Veoma sam ponosn na svoje saigrače. Treneri, fizioterapeuti, mi igrači… svi smo obavili sjajan posao. Ovo je četvrti put zaredom da smo prvaci Evrope.

Teško je osvojiti bilo koji trofej četiri puta, srpsko nacionalno prvenstvo bi bilo jako teško osvojiti u četiri navrata zaredom, a mi smo šampioni Evropskog kupa ponovo“, ponosan je kapiten Dejan Majstorović, inače zvanično najkorisniji igrača turnira (MVP).

„Mislili smo da je prokletstvo kada na prvat tri turnira nismo osvojili nijedno zlato, ali sada imamo ovaj sjajan niz. Ispisali smo istoriju ovog sporta. Teško je motivisati se posle tri zlata, protivnici daju 200% kada igraju protiv nas, ali mi igramo za našu državui to je nešto najveće što nam se dogodilo u životu“, dodao je „Maestro“, koji u svojoj trofejnoj kolekciji ima i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

U stručnom štabu srpske reprezentacije su: selektor Marko Ždero, trener Danilo Lukić, stručnjak za kondiciju Aleksandar Milošević i doktor Stojan Subašić.

Srbija je prvak Evrope bila i na prethodna tri izdanja – 2018. u Bukureštu, 2019. u Debrecinu i 2021. godine u Parizu.

Ove sezone su uzeli i svetsku titulu, krajem juna u Antverpenu, pa im u ovom trenutku nema ravnih na celoj planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari