"Da se ne lažemo, pobedila je bolja ekipa": Dušan Vlahović pogledao istini u oči 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Srpski centarfor odao priznanje Švajcarskoj posle poraza u zadnjem krugu grupne faze (2:3).

Orlovi su planetarno takmičenje u Kataru završili sa dva poraza i jednim remijem, pa se vraćaju kući mnogo pre nego što su sami očekivali i najavljivali.

„Prvu utakmicu smo odigrali protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu, bili su bolji, u drugoj utakmici smo mogli da ostvarimo bolji rezultat, danas nam je igrala samo pobeda. Već sam rekao na konferenciji pred meč, ako nas pobede znači da su bolji i treba im čestitati. Treba biti veliki u porazu.

To je utakmica, nemam neki komentar, ovo su Svetska prvenstva. Sigurno da smo mogli i morali bolje, ne bežimo od odgovornosti. Tako je kako je. Nema šta, bolja ekipa je pobedila i to je to, nema šta mi da se lažemo i da se zavaravamo“, priznao je Dušan Vlahović.

Mladi golgeter se ipak ne slaže sa konstatacijama da je ovo prvenstvo bilo neuspešno za naš tim.

„Ne znam, možda vi bolje pratite od nas koliko smo se mi puta plasirali dalje iz grupe? Mislim da je to jedna realnost, ne možemo da bežimo od toga i da se pravimo da snmo nešto što nismo. U ovom trenutku je to realnost, ne preostaje nam ništa nego da radimo i napredujemo u svakom pogledu, ako bog da, pa da se plasiramo na sledeće Evropsko i Svetsko prvenstvo, pa da vidimo gde smo. Nema nikakve dileme da smo u ovom trenutku dali sve od sebe“.

Napadaču Juventusa nije se svidela ni primedba da su izabranici Dragana Stojkovića povremeno delovali kao neozbiljna ekipa.

„Mislim da ne, znam kako spremamo utakmice, znam sa kolikom žarom i voljom to radimo. Verujte mi da niko na svetu nije želeo pobedu više od nas. Da smo mogli bolje da reagujemo, sigurno da jesmo, ali idemo dalje“.

Vlahović veruje da će ekipa biti homogena i u budućnosti, odnosno nastaviti tamo gde je stala pre Mundijala.

„Ne znam zašto ne bismo bili homogeni i zašto bismo se razdvajali? Pre godinu dana smo u Portugalu bili ekipa, tako će biti i u budućnosti. Idemo dalje, to je sport, uzdignute glave, pre svega da se plasiramo na EP pa da vidimo kako ćemo tamo. Kao što sam rekao, mogli smo bolje. Nema nikakve zablude, moramo da napredujemo, svaki dan je novo dokazivanje, svaki dan se može napredovati u svemu. Siguran sam da ćemo svi raditi na tome“, uverava strelac drugog gola protiv Švajcaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari