Kosovski ministar sporta kritikovao srpsku reprezentaciju zbog zastave u svlačionici, FIFA dobila žalbu i od Olimpijskog komiteta Kosova 1Foto: Shutterstock/Taljat David

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulah Čeku kritikovao je danas reprezentaciju Srbije koja je u svojoj svlačionici na Svetskom prvenstvu imala postavljenu zastavu Srbije sa mapom Kosova i natpisom „Nema predaje“.

„Sramotne slike iz svlačionice Srbije, koje prikazuju mržnje, ksenofobične i genocidne poruke prema Kosovu, dok koriste platformu Svetskog prvenstva. Očekujemo konkretne akcije od Fifa, s obzirom da je Fudbalski savez Kosova punopravni član Fifa i Uefa“, napisao je on na Tviteru.

Fotografija je snimljena uoči utakmice Srbije i Brazila u četvrtak uveče u svlačionici srpskog tima.

U međuvremenu, Olimpijski komitet i Fudbalski savez Kosova danas su podneli žalbu Fifi zbog, kako je nazvala, agresivne akcije Srbije na prvom meču Svetskog prvenstva.

Podsećamo, fotografija iz svlačionice reprezentacije Srbije, na kojoj se vidi zastava sa mapom kosova i porukom „Nema predaje“, izazvala je burne reakcije Albanaca na društvenim mrežama.

Fudbalski savez Kosova (FSK) podneo je žalbu FIFA zbog „agresivnog ponašanja“ reprezentacije Srbije, odnosno zbog postavljanja zastave na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i natpisom „Nema predaje“, za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre utakmice Srbija-Brazil na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari