Kazinsov šou-tajm u Portlandu 1Foto: Fonet/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa obeležili su prethodnu noć u NBA ligi.

Zahvaljujući raspoloženom centru Damarkusu Kazinsu, strelcu 55 poena u trijumfu na gostovanju Portlandu (126:121), tim iz Kalifornije je stigao do 11 ovosezonske pobede prekinuvši loš niz od sedam poraza protiv Blejzersa.

Kazinsu je malo nedostajalo da obori lični rekord, a osim poena iz reketa što je njegova specijalnost, ubacio je i pet trojki. Međutim, buran temperament i pljuvanje prema klupi domaćih prilikom koš-faula uticali su da mimo košarkaških i vansportski sadržaji dođu u prvi plan u noći kada je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Kazins je na sudijsku odluku o tehničkoj grešci reagovao tako što je pocepao dres i otrčao u svlačionicu. Ipak, nakon konsultacija sudijske trojke odlučeno je da se Kazins vrati na teren i izvede bacanje, koje se ispostavilo kao pobedonosno za košarkaše Sakramenta.

Košarkaši Denvera porazom protiv Los Anđeles Klipersa prekinuli su seriju od tri pobede. Nadžetsi su samo u poslednjoj deonici bili bolji, ali trideset postignutih poena u ovom delu igre bio je dovoljan samo da se ublaži poraz u Kaliforniji (119:102). Srpski reprezentativac Nikola Jokić je za 21 minut na terenu postigao devet poena uz šest skokova i po jednu asistenciju i blokadu, nedovoljno da se ponovi podvig iz februara ove godine kada je Denver slavio u gostima protiv Klipersa (81:87).

Šampionski sastav Golden Stejta lako je izašao na kraj protiv petoplasirane Jute na domaćem terenu (104:74). Voriorsi su na krilima udarničke trojke Kari-Durent-Tompson stigli do 25. ovosezonskog trijumfa. Spomenuti trojac je ukupno ubacio 64 poena u pobedničkom timu, a od njih se najviše istakao Kari sa 25.

Važne pobede u gostima ostvarili su košarkaši San Antonija, Klivlenda, Orlando i Bostona. Lebron Džejms je sa 34 poena predvodio Kavalierse do trijumfa u produžecima na gostovanju Milvokiju (108:114), dok je Ajzea Tomas sa 44 poena bio najzaslužniji za tesnu pobedu Bostona protiv Memfisa u gostima izvojevanu nakon produžetaka (109:112). U derbiju Zapadne konferencije San Antonio je nastavio pobedničku seriju i slavio na gostovanju Hjustonu (100:102) kome ni Harden sa 31 poenom nije bio dovoljan za treći uzastopni trijumf protiv Sparsa na domaćem terenu.

Promene u glasanju za „Ol star“

Po prvi put od sezone 1974/1975, publika neće sama birati po pet najboljih predstavnika Istočne i Zapadne konferencije. Ove godine će ti glasovi činiti samo 50 odsto, po 25 odsto u ukupnom zbiru učestvovaće i glasovi novinara i samih igrača. Glasanje za Ol star utakmicu koja se igra 19. februara u NJu Orleansu počinje u nedelju, a trajaće do 16. januara. Posle toga će biti saopštene startne petorke, dok će treneri odrediti ostale predstavnike dve konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari