Klop krivi sudije za poraz od Vest Hema 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Liverpul je doživeo poraz u Londonu; Vest Hem je slavio sa 3:2 u poslednjm kolu Premijer lige, međutim način na koji su „čekićari“ poveli u ranoj fazi utakmice krajnje je sporan. Pravo je čudo kako je sudija priznao gol kada se jasno vidi da je Okbona faulirao golamana „crvenih“, Alisona. Ova činjenica uzrok je nezadovoljstva Jirgena Klopa, menadžera Liverpula.

Čak ni posle VAR-a, sudija Kreg Poson nije promenio odluku, uprkos tome što je kontakt između Okbone i Alisona bio vidljiv, zbog kojeg je golman Liverpula bio onemogućen da bolje interveniše.

„Čist faul nad Alisonom. Kada vidite dinamiku cele situacije, koliko su oni blizu (Ogbona i Alison) jedan drugome, kako je moguće da to nije faul? Zaista čudna odluka“, razočarano je delovao Klop posle utakmice.

Druga situacija koja ga je iznervirala jeste start Arona Kresvela otvorenim đonom na Džordana Hendersona, Klop smatra da je to morao da bude crveni karton, ali Poson, opet nakon konsultacija sa Atvelom u VAR sobi, nije svirao ni faul.

„Čist crveni karton. Da, on (Kresvel) je prvo dirao loptu, ali je krenuo toliko bezobzirno da nije ni bitno da li si dirao loptu. Ne smeš da startuješ stopalom toliko visoko“, stava je nemački stručnjak.

Klop je kivan, prevashodno, zbog načina na koji je korišćena VAR tehnologija.

„Previše imamo situacija u kojima samo kažemo ‘hajde da vidimo šta će VAR reći’. Imamo problem sa očiglednim greškama, jer se oni u VAR sobi kriju iza sudije. To je bio veliki problem za nas“, iskren je menadžer Liverpula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari