Klop oduševljen Perišićem: Bio je sjajan, namučio nas je 1EPA-EFE/PETER POWELL

Liverpul nije bio briljantan u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali se sa kapitalnih 0:2 vratio iz Milana. Inter je bio krajnje kompetitivan 75 minuta ali u odlučujućoj fazi utakmice nije imao snage, energije niti agresivnosti na sredini terena. Jirgen Klop je bio zadovoljan krajnjim ishodom, svestan da su Firmino i Salah golovima praktično „crvene“ poslali u četvrtfinale. Nemački stručnjak je, pak, akcentovao Ivana Perišića kao igrača koji ih je posebno namučio u Milanu.

U Interu su se uverili na delu šta znači iskoristiti jednu od prve dve šanse na utakmici, kako bi trebalo reagovati na svaki korisniji centaršut, a nije da ih nije bilo, naročito po levoj strani, koju je odlično pokrivao Ivan Perišić.

Uprkos tome što je u 33. godini života, hrvatski reprezentativac jedan je od najboljih fudbalera Intera ove sezone. U sistemu 3-5-2, Perišić odlično pokriva čitavu levu stranu i protiv Liverpula je pokazao da može parirati i najboljim bekovima na svetu, kao što je Aleksander-Arnold. I sam Klop je posle utakmice priznao da je Perišić bio neuhvatljiv za njegovu odbranu i da im je zadavao velike probleme.

„Kako je dobru utakmicu odigrao Perišić, bio je sjajan i jako nas je namučio. Inter je generalno odigrao dobro, u nekim smo trenucima patili, ali ostali smo koncentrisani svih 90 minuta. Ključ pobede bio je u našim izmenama“, naveo je Klop i time pokazao koja je razlika bila jedna od krucijalnih, s obzirom na to da Inter među rezervistima nema tako dominantne igrače poput Firmina, Keite, Hendersona, Luisa Dijaza.

Priznao je nemački stručnjak da Liverpul nije bio dovoljno konstantan, odnosno da nije uspevao da realizuje šanse, baš kao i Inter, što im je, na kraju i olakšalo posao. Perišić je bio inicijator većine konkretnih akcija Intera, po levoj strani uputio je četiri korisna centaršuta u ravni gol šansi, a najbolje ubacivanje bilo je za koji centimetar ispred Edina Džeka koji se nalazio u odličnoj poziciji.

„Krenuli smo odlično i stvarali Interu probleme, ali nismo u završnicama naših akcija bili pravi. Nismo se dobro branili, a najviše problema nam je pravio Perišić. Bilo je jako neugodno. Imali su šanse, ali nisu iz njih postigli golove. Džeko jeste, ali je bio ofsajd, pa gol nije priznat. Nismo bili najbolji, ali ostali smo u utakmici“, naveo je menadžer Liverpula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari