Samir Handanovicfoto EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Liverpula pobedili su Inter u Milanu rezultatom 2:0, dok je Bajern izvukao remi (1:1) na gostovanju u Salcburgu. Derbi večeri odigran je na stadionu „Đuzepe Meaca“, a fudbaleri Intera i Liverpula prikazali su sjajan fudbal tokom svih 90 minuta ovog duela.

Trener domaćih Simone Inzagi iskoristio je činjenicu da je u startnoj postavi protivnika bio osamnaestogodišnji Harvi Eliot i sa pojačanim srednjim redom uspevao je 60 minuta da kontroliše utakmicu. Domaći su, naročito u prvih 15 minuta nastavka, nadigrali „crvene“, ali je onda menadžer Liverpula Jirgen Klop izvršio trostruku izmenu i njegov tim je ostvario nezasluženo ubedljivu pobedu i, stigao na korak do plasmana u četvrtfinale.

– I dalje je opasno. Tek je završeno prvo poluvreme dvomeča. Ne osećamo se kao da smo već prošli. Moramo da budemo spremni za drugu utakmicu. Inter je dobar, baš dobar. Pobeda koju smo ostvarili deluje kao dobro odrađeno prvo poluvreme, ali ne mogu da konstatujem da smo završili posao, niti da kažem momcima: „Sad možete sve četiti da dignete u vis“ – izjavio je Klop posle meča u Milanu.

Zbog izrazite nadmoći na sredini terena Inter je u prvih sat vremena napadao u talasima i stvorio nekoliko odličnih prilika, ali je zahvaljujući dobroj igri centralnih bekova gostiju Van Dajka i Konatea golman Alison ostao nesavladan.

– Stvarno smo se dobro branili. Baš onako kako želimo da bismo osvojili loptu. Morate da igrate defanzivu strastveno, organizovano, bili smo pod velikim pritiskom Interovih napadača i bilo bi smešno da se nismo dobro branili. Dosta nam to znači. Teško je igrati u Milanu, Nerazuri imaju veliko samopouzdanje, igraju pametno, visoku liniju drže visoko. Nisu nas time iznenadili, znali smo šta spremaju, ali isto tako moramo da budemo oprezni pred revanš na Enfildu – izjavio je nemački trener, koji je u 60 minutu izvršio trostruku izmenu i preokrenuo tok događaja na terenu.

– Najteže je igrati na sredini terena, baš nas je tu Inter napao, ali kad su Henderson, Keita i Dijaz ušli, imali smo svežinu, počeli da kontrolišemo utakmicu, izgledali znatno bolje i baš nam je to bilo potrebno. Eliot može da bude znatno bolji, znamo to, međutim, odradio je posao, trudi se. Nije mu bilo lako, jer ima samo 18 godina, a igrao je protiv znatno iskusnijih fudbalera.30

Klop je istakao da ga je oduševila partija veznog igrača „neroazura“ Ivana Perišića, koji je po levoj strani nadigrao svog čuvara Trenta Aleksandera-Arnolda.

– Perišić je bio sjajan i jako nas je namučio. Inter je generalno odigrao dobro, u nekim smo trenucima patili, ali ostali smo koncentrisani svih 90 minuta. Ključ pobede bio je u našim izmenama. Krenuli smo odlično i stvarali Interu probleme, ali nismo u završnicama naših akcija bili pravi. Nismo se dobro branili, a najviše problema nam je pravio Perišić. Bilo je jako neugodno. Imali su šanse, ali nisu iz njih postigli golove.

Napadač Intera Edin DŽeko rekao je posle utakmice sa Liverpulom da je njegova ekipa odigrala odlično 65 minuta, ali da je na kraju kažnjena zbog toga što nije iskoristila svoje šanse.

– Šteta je što smo primili gol iz kornera, a to nam je, inače, jača strana. Ovo je problem protiv velikih ekipa, ako ne iskoristiš svoje šanse, oni će te kad-tad kazniti. Svi smo dali sve od sebe tokom svih 90 minuta, pokušali smo sve, ali to nije bilo dovoljno. Završili smo ovu utakmicu uzdignutih glava, jer znamo da smo dali sve od sebe da pobedimo. Borićemo se do kraja, iako nemamo pozitivan rezultat – izjavio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Mateus: Dvojica ne zarađuju platu

Bivši fudbaler Bajerna i trener Partizana Lotar Mateus, koji trenutno radi kao televizijski stručni komentator, rekao je posle utakmice u kojoj su Bavarci protiv Salcburga golom u 90. minutu izvukli remi, da je cela ekipa u padu forme, ali da se to posebno odnosi na Upamekana i Ernandeza.

– Dva fudbalera ne opravdavaju novac koji je u njih uložen – Upamekano i Ernandez. Jednostavno očekujete više. Upamekano kao da još nije stigao u klub, deluje kao strano telo. Stigao je pre osam meseci, a ne donosi skoro ništa – izjavio je jedan od najboljih igrača u istoriji nemačkog fudbala.

Osmina finala

Sporting – Mančester siti 0:5

Pari Sen Žermen – Real 1:0

Salcburg – Bajern 1:1

Inter – Liverpul 0:2

Čelsi – Lil 22.02.

Viljareal – Juventus 22.02.

Benfika – Ajaks 23.02.

Atletiko – Mančester junajted 23.02.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari